Μπίζνες και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας γης και περιουσίας.

Τρία χρόνια παρουσίας της τρόικας στη χώρα μας. Τρία χρόνια που πλέον τα λόγια έχουν χάσει το νόημά τους και τη σημασία τους. Η κυβέρνηση βαπτίζει ως «οικονομική επένδυση» το ξεπούλημα της δημόσιας γης, το πλιάτσικο, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση των πάντων και την καταστροφή του περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα.

Από τις Σκουριές στη Χαλκιδική έως την Κασσιόπη στην Κέρκυρα, εκποιούν τα πάντα στα οικονομικά συμφέροντα, στις αγορές, στις «δήθεν επενδύσεις». Τα νερά που πίνουμε, τις θάλασσες που κολυμπάμε, τα βουνά και τα δάση που περπατάμε, τον αέρα που αναπνέουμε. Ρημάζουν και γονατίζουν τις ανθρώπινες ζωές, ταπεινώνουν και ξεκοιλιάζουν το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της χώρας.

Ήταν λοιπόν δυνατόν να μείνει έξω από τη λεηλασία και τα οικονομικά τους project(τώρα που γυαλίζουν τα μάτια τους για την αρπαχτή) το μεγαλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης με την καλύτερη πρόσβαση στη θάλασσα; Ο χώρος των 6.500 στρεμμάτων δημόσιας γης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όλο το παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού ξεπουλιέται. Και το ονομάζουν αυτό «επένδυση».

Με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΟΤ, προβλέπεται η παραχώρηση όλης της παράκτιας ζώνης του Σαρωνικού στην υπό συγκρότηση εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ», με σκοπό την εκμετάλλευση των εκτάσεων αυτών από ιδιώτες επενδυτές μέσω διαδικασιών «fast track». Ήδη, με προηγούμενους νόμους της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, έχει περιέλθει στο ταμείο «ξεπουλήματος» του ΤΑΙΠΕΔ μεγάλο τμήμα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, με σκοπό την εκχώρησή της σε ιδιώτες, παραβιάζοντας και καταστρατηγώντας κάθε ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσεις του ΣτΕ και το ίδιο το Σύνταγμα.

Η άνευ όρων υποταγή της τρικομματικής συγκυβέρνησης στα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα των ισχυρών κεφαλαιοκρατικών μηχανισμών, οδηγεί στο ξεπούλημα του φυσικού πλούτου έναντι «πινακίου φακής». Το πάρτι του ξεπουλήματος στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει.

Και ταυτόχρονα μας πιπιλίζουν το κεφάλι από τα κατεστημένα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, με θράσος και χωρίς να ντρέπονται, ότι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας. Για να βρούμε δουλειά, για να μην πεινάσουν άλλο τα παιδιά μας, για να μην πεθάνουν οι γονείς μας που τους έκοψαν τα φάρμακα και διέλυσαν τα νοσοκομεία, για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες, για να έχουν φαγητό οι ανθρώπινες σκιές που τρώνε στα συσσίτια, για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους οι άστεγοι, για να σταματήσουν οι καθημερινές εισαγωγές των σαλεμένων από την κρίση στα ψυχιατρεία, για να… για να…

Και για όλα αυτά βέβαια φταίει το «παραμύθι με τους δράκους» που λέγεται «δημόσιο χρέος», σαν να μην είναι αυτοί οι ίδιοι που το δημιούργησαν και το διόγκωσαν τόσα χρόνια. Το κύριο πρόσχημά τους είναι ότι πρέπει να ξεπουλήσουμε στα αρπακτικά που καραδοκούν να αγοράσουν «κοψοχρονιά» τη δημόσια περιουσία, γιατί δεν μας έχει μείνει τίποτε άλλο πλέον για να ξεπουλήσουμε.

Δήθεν για να μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος, που συνεχώς όμως αυξάνεται με την απαράδεκτη πολιτική τους, και «ως δια μαγείας» θα επανέλθει ξανά στον ελληνικό λαό η χαρά και η ευτυχία.

Σύμφωνα λοιπόν με την αδιάκοπη και ξεδιάντροπη προπαγάνδα των τοκογλύφων δανειστών μας, δεν πρέπει να αντιδράσει και να αγωνιστεί ο λαός που βιώνει όλη αυτή την απίστευτη βαρβαρότητα, αφού όλα αυτά γίνονται «δήθεν» για το συμφέρον του. Γιατί, όταν ξεπουληθούν τα πάντα και γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, εισρεύσουν τα πετρελαιοδολάρια και οι Καταριανοί ή τα όποια άλλα αρπακτικά, τότε, «ώ του θαύματος», θα σταματήσει αυτό το σφαγείο που ζούμε και η καπιταλιστική οικονομική κρίση θα είναι παρελθόν!

Για να επανέλθουμε όμως στη στυγνή πραγματικότητα όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε για την ελπίδα, το όνειρο και τη ζωή και αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα από την «τρόικα εσωτερικού» ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού από το Φάληρο έως το Σούνιο στα κερδοσκοπικά συμφέροντα –με πρώτο και καλύτερο το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και την παραλία της Γλυφάδας, τα «Αστέρια» και το Γκολφ– λέμε πως πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, ενωτικά και με όλες μας τις δυνάμεις, σε κάθε γειτονιά, σε όλη την Αθήνα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η πολιτική που θεωρεί το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού σαν φιλέτο για ξεπούλημα. Το όνειρο του κ. Σαμαρά για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», που θα ξεπουλήσει κοψοχρονιά, πρέπει να καταρρεύσει από τη λαϊκή κατακραυγή.

Θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτούς που θέλουν να τα υλοποιήσουν, ξεχνώντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής συνολικότερα. Είναι οι ίδιοι που δεκαετίες τώρα έχουν προχωρήσει στην πλήρη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παραλίας, που έχουν ουσιαστικά απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη και έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε παραθαλάσσια πόλη χωρίς παραλία.

Εμείς λέμε:

·        Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του τόπου μας.

·        Θεωρούμε ενιαίο ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού μαζί με το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κλπ. το οποίο και θα υπερασπισθούμε από κάθε προσπάθεια ξεπουλήματός του.

·        Δεν νομιμοποιούμε, ούτε αναγνωρίζουμε τετελεσμένο το ξεπούλημα της χώρας.

·        Θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε αγωνιστική δράση που θα αναπτύξουν άμεσα όλοι οι ενεργοί πολίτες, τα τοπικά κινήματα, οι φορείς και οι διάφορες συλλογικότητες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.

          Η μόνη ελπίδα μας απέναντι στην καταστροφική πολιτική ξεπουλήματος, που έχει εξαγγείλει η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, είναι η οργανωμένη, μαζική, ενωτική και ενιαία αντίδραση των πολιτών όλων των παραλιακών δήμων, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής. Η παλλαϊκή αντίδραση στην περίπτωση της παραλίας του Ελληνικού, αλλά και των κατοίκων της Κερατέας, της δείχνουν το δρόμο. Μόνο με τον αγώνα:

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πλούτο.

Και το δικαίωμα σε μια πόλη ανθρώπινη

με ελεύθερες παραλίες για όλους!

*Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, με την  Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία 

Ετικέτες