Ο Αντί-λογος καταγγέλει απερίφραστα τη χθεσινή στάση της Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι σε συγκεντρωμένους εργαζόμενους του κλάδου επισιτισμού – τουρισμού, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τόσο τους διαδηλωτές/τριες, όσο και το προσωπικό του Υπουργείου που πνίγηκε στα χημικά.

Η ηγεσία του Υπουργείου όχι μόνο αρνήθηκε - όπως συνηθίζει - να συναντηθεί με εκπροσώπους των συγκεντρωθέντων που παλεύουν για μισθολογικά αιτήματα και κάλυψη μέσω συλλογικών συμβάσεων , αλλά έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να τους χτυπήσουν βάναυσα, πετώντας ανθρώπους που αγωνίζονται έξω από το Υπουργείο σα σακιά, προσάγοντας τουλάχιστον δύο συνδικαλιστές και ανοίγοντας το κεφάλι σε τουλάχιστον ένα ακόμα. 

Η δε ρίψη χημικών μέσα σε κλειστό χώρο (όπως μπορεί να διαπιστωθεί στο σχετικό βίντεο https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/321291/prosihthisan-ergazomenoi-meta-tin-epithesi-ton-mat-poreia-tora-sto) , αποτελεί εγκληματική ενέργεια για την οποία απαιτούμε να αποδοθούν διοικητικες & ποινικές ευθυνες του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Υπουργείο αλλά και αυτών που έκαναν χρήση.

Δυστυχώς, οι δυνάμεις καταστολής βρήκαν πρόθυμο αρωγό στο “εργο” τους, γνωστό “συνάδελφο” που επέλεξε όχι μόνο να μην διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους συναδέλφους μας για τα χημικά που είχαν πνίξει ειδικά τον 1ο όροφο, αλλά να επιτεθεί φραστικά και να επιχειρήσει να χειροδικήσει σε βάρος συναδέλφου μας εκλεγμένου στο ΔΣ του Συλλόγου, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση άλλων παρόντων. Ντράπηκε και η ντροπή για τους αυτόκλητους υπερασπιστές των κατασταλτικών δυνάμεων, αλλά να ξέρουν καλά πως αυτά δεν θα περάσουν . 

Τα συλλογικά μας όργανα θα πρέπει να καταδικάσουν παραδειγματικά τέτοιες αντισυναδελφικές συμπεριφορές. Καταγγελουμε τη ταγματασφαλιτικη συμπεριφορά εναντίων εργαζομένων. Την επόμενη φορά θα μας βρουν μπροστά τους.

Τα σημερινά γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός στρέφεται κυριολεκτικά εναντίον όλων. Όχι μόνο δεν δέχονται να ακούσουν τους εκπροσώπους των σωματείων που παλεύουν ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει όλους και όλες μας, αλλά προχώρησαν στο να τους ξυλοφορτώσουν, να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών και δη σε κλειστό χώρο, ενώ δεν επέτρεπαν για πολλή ώρα την αποχώρηση σε υπαλλήλους που ένιωθαν δυσφορία. Είναι η ίδια βαρβαρότητα με την οποία έχει αντιμετωπιστεί πλήθος άλλων εργατικών κινητοποιήσεων (πχ Μαλαματίνα), είναι ο ίδιος αυταρχισμός με τον οποίο η πλειοψηφία της κοινωνίας επιβιώνει με κάθε λογής pass, την ώρα που χαρίζονται δις στο καρτέλ της ενέργειας και προετοιμάζεται λεηλασία της πρώτης κατοικίας για χάριν των «επιχειρηματιών».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνδικαλιστές που δέχτηκαν επίθεση.

Απαιτούμε όχι απλώς την μη διώξη τους αλλά την έμπρακτη συγγνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα να λάβουν σαφή θέση. 

Ετικέτες