to top

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στους Αμπελόκηπους

08.04.2017 - 14:00

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 8 Απρίλη, 2 μ.μ., Λ.Αλεξάνδρας και Κηφισίας

Να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήριο της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί

Ποτέ ξανά φασισμός!

Να τελειώνουμε με τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας πριν θρηνήσουμε νέα θύματα!   Πενήντα χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, δεν ανεχόμαστε μια συμμορία νοσταλγών του Χίτλερ και της χούντας να χλευάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. H δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη προσβάλλει βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ένας μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή πρωτοστάτησε σε αυτή την επίθεση που μπορούσε να είχε οδηγήσει σε μια ανθρώπινη τραγωδία με απώλεια ζωής. Η επίθεση ξεκίνησε από τα Γραφεία του ναζιστικού μορφώματος στη Μεσογείων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως ορμητήριο για περιπολίες τρόμου. «Κεντρική Διοίκηση» δηλαδή «Κομμαντατούρ», τα αποκαλούν οι ίδιοι, παραπέμποντας απροκάλυπτα στην δομή του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ.

Υψώνουμε την φωνή μας για να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί. Για την πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων. Για να συνεχιστεί η δίκη με όλους τους υπόδικους στη φυλακή, αφού έχουν παραβιάσει κατά απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους που τους επεβλήθησαν. Απαιτούμε την πλήρη διακοπή κάθε διευκόλυνσης από τη Βουλή, την Ευρωβουλή και το κράτος στη δράση του ναζιστικού μορφώματος. Άμεση και πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης από το κράτος. Τέλος στον καταχρηστικό χρόνο στην ΕΡΤ για προβολή των κηρυγμάτων μίσους και των ναζιστικών φιεστών. Καμία κάλυψη των μελών των ταγμάτων εφόδου με την μετατροπή τους σε μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.

Ας είναι ο Αλέξιος Λάζαρης το τελευταίο θύμα επίθεσης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε σε αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 8 Απρίλη στις 2μμ στη Λ.Αλεξάδρας και Κηφισίας. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Καλούν: Αλέξης Λάζαρης, Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του Αλέξη, Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ, B΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ΚΕΕΡΦΑ Αμπελοκήπων, ΚΑΡ 7ου Διαμερίσματος

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την καταδίκη της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από αντιρατσιστικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής των Αμπελοκήπων, το Σάββατο 8 Απρίλη, στις 2 μ.μ. (Κηφισίας και Αλεξάνδρας) για την καταδίκη της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, κοντά στα γραφεία της «κεντρικής διοίκησης» των νεοναζί, στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Η ύπαρξη της γιάφκας των φασιστών στη Μεσογείων, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κίνδυνος – θάνατος για όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής, που οι Χρυσαυγίτες μπορεί να θεωρήσουν «αναρχοκομμουνιστές», «λαθρομετανάστες», ομοφυλόφιλους ή οτιδήποτε άλλο δεν συνάδει με την ναζιστική ιδεολογία τους. Μοναδική πηγή ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή είναι το κλείσιμο της γιάφκας στη Μεσογείων και η απομάκρυνση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ.

Η επίθεση στον Αλέξη σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, την κλιμάκωση των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, τέσσερα χρόνια μετά την αναγκαστική απόσυρσή τους λόγω της άσκησης δίωξης που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το 2013. Αυτές τις μέρες η συμμορία των νεοναζί επιτίθεται και σακατεύει, επίσης, στο ξύλο Πακιστανούς εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, έκανε επιθέσεις στο στέκι Πασαμοντάνια στον Κορυδαλλό και στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο του Πειραιά, καθώς και σε σπίτια αγωνιστών της Λαϊκής Συνέλευσης στα Σεπόλια.

Πρόκειται για αποθράσυνση που βασίζεται σε κλιμακούμενη αστυνομική ανοχή και κάλυψη. Τροφοδοτείται από το ξέπλυμα των αρχιναζί βουλευτών σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις τους μαζί με κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εδράζεται στη συνεχώς διευρυνόμενη απογοήτευση πλατιών λαϊκών στρωμάτων από τη μνημονιακή διαχείριση της – πάλαι ποτέ – αριστερής διακυβέρνησης Τσίπρα που οσονούπω υπογράφει νέα συμφωνία μέτρων φτωχοποίησης για να κλείσει η πολυθρύλητη δεύτερη αξιολόγηση.

Μόνη απάντηση στα μνημόνια και στους νεοναζί ο κοινός αγώνας των θυμάτων της φτώχειας και του φασισμού απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης που θρέφουν τους νεοναζί.

Ποτέ ξανά φασισμός!

Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή, Αλέξη Λαζάρου.

H δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητή προσβάλλει βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ένας μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε σε αυτή την επίθεση που μπορούσε να είχε οδηγήσει σε ανθρώπινη τραγωδία με απώλεια ζωής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ευθύνη για το ότι αποθρασύνονται οι φασίστες. Γιατί είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί η Κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο κόμμα», γιατί οι βουλευτές της φωτογραφίζονται με τον Κασιδιάρη.

Υψώνουμε τη φωνή μας για να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί.

Για την πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων.

Για να συνεχιστεί η δίκη με όλους τους υπόδικους στη φυλακή, αφού έχουν παραβιάσει απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους που τους επεβλήθησαν.

Απαιτούμε:

  • Την πλήρη διακοπή κάθε διευκόλυνσης από τη Βουλή, την Ευρωβουλή και το κράτος στη δράση του ναζιστικού μορφώματος.
  • Την άμεση και πλήρη κατάργηση της χρηματοδότησης από το κράτος, διότι δεν συνιστά πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση.
  • Να σταματήσει η ΕΡΤ να προβάλει τα κηρύγματα μίσους και τις ναζιστικές φιέστες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017 και ώρα 2:00μμ, Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.