to top

Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

06.12.2023 - 18:00

Φόρος τιμής στο μνημείο της δολοφονίας από την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα στις 4.30 μ.μ. Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6 μ.μ.

Η ανακοίνωση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα

Ο δρόμος της εξέγερσης του Δεκέμβρη, απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα του συστήματος

Σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, δολοφονείται από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μέσα σε λίγες ώρες η Αθήνα αλλά και δεκάδες πόλεις γέμισαν από τα ποτάμια της οργής χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν σε δεκάδες πορείες, που πήραν τις επόμενες μέρες  μορφή  εξέγερσης  με τις καθημερινές συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στο κράτος που δολοφόνησε έναν νέο 15 χρόνων.

 Οι αιτίες και οι αφορμές που γέννησαν την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η κρίση ενός συστήματος που βουλιάζει στη βαρβαρότητα, τη φτώχεια, το πόλεμο, τον ρατσισμό, ένα μέλλον γεμάτο εκμετάλλευση και επισφάλεια, υπάρχουν και σήμερα και εκδηλώνονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, συσσωρεύοντας  την καύσιμη εκείνη ύλη που μπορεί να πυροδοτήσει τις νέες εξεγέρσεις , ενισχύοντας  τη συνέχεια της ίδιας της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Φουντώνει η οργή απέναντι στις καταστροφικές και δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, των αστυνομικών δολοφόνων των νεαρών Ρομ Σαμπάνη, Φραγκούλη και Μιχαλόπουλου, της εμπλοκής στους πολέμους με το σφιχταγκάλιασμα του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ την ώρα της σφαγής παιδιών στη Γάζα, της πολιτικής που διαλύει την δημόσια παιδεία και υγεία ενω χαρίζει στα αρπακτικά των Τραπεζών και των funds τα σπίτια των φτωχών.

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ- ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Το σύνθημα της εξέγερσης του 2008, επίκαιρο και τις μέρες μας , που με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται με μεγάλη συχνότητα, όταν ένας αστυνομικός πυροβολεί και εκτελεί  άοπλους 16χρονους, χωρίς λόγο. Δολοφονίες κατ΄εντολή του  ρατσιστικού-ταξικού κράτους που θεωρεί ως εν δυνάμει εχθρό  κάθε νέο-α, κάθε φτωχοδιάβολο που  δεν πειθαρχεί στις εντολές τους, μετά απο μια «παράβαση».  Γνωρίζοντας οτι η άτεγκτη-τυφλή αστική δικαιοσύνη θα  κάνει τη δουλειά της για να μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έχουν την κάλυψη κυβερνήσεων και κρατικών θεσμών, και εξασφαλισμένο οτι θα πέσουν  στα μαλακά με το νομικό πλαίσιο που διατηρούν.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες   και οργανώσεις της αριστεράς, διοργανώνουν  κινητοποιήσεις για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 15 χρόνια στα Εξάρχεια.

Το σύστημα τους είναι  δολοφονικό και βρώμικο. Η κυβέρνηση της ΝΔ το υπηρετεί ξεδιάντροπα. Η αριστερά του κοινοβουλευτικού δρόμου δεν έχει την εναλλακτική, συμβιβάζεται. Δεν μπορεί να διορθωθεί , να γίνει λίγο πιο ανθρώπινο, είναι το ίδιο το σύστημα που δολοφονεί μαζικά νέους/ες, παιδιά και εργαζόμενους/ες στη ΓΑΖΑ, έχοντας τις ευχές όλων των «προοδευτικών» της Δύσης , της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της καταπίεσης, των διακρίσεων, και της φτώχειας.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό παλεύοντας  για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, την ισότητα, τα δικαιώματα μας στον πλούτο που παράγουμε και στη ζωή που μας ανήκει. 

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ

Να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας  έτσι  που οι επερχόμενες εκρήξεις να μας βρουν  πιο οργανωμένους για να τις πάμε πιο μακριά- έως το τέλος.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, Τετάρτη 06/12, 18.00, Προπύλαια.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στο μνημείο της δολοφονίας, Τετάρτη 06/12 Τζαβέλα και Μεσολογγίου, 16.30