to top

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης της Εργατικής Αριστεράς

23.02.2020 - 13:00

στον πολυχώρο Κομμούνα

Η «Εργατική Αριστερά» συμπλήρωσε 19 χρόνια συνεχούς έκδοσης, με παρουσία σε εκατοντάδες πολιτικές μάχες. Αποτέλεσε και φιλοδοξεί να αποτελεί στήριγμα της προσπάθειας να ακούγεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολή και σχολείο η φωνή της ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Με τους αγώνες των «από τα κάτω», των μεγάλων μαχών για το ασφαλιστικό, από το νομοσχέδιο Γιαννίτση ως τις μέρες μας, με το μεγάλο κίνημα για το ασφαλιστικό στη Γαλλία και το νέο νόμο του Βρούτση στην Ελλάδα, η «Εργατική Αριστερά» ήταν και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Με άποψη και ξεκάθαρη θέση, με διεθνιστικό και επαναστατικό στίγμα και με δέσμευση στη μάχη για τη σοσιαλιστική ανατροπή.

Με τα εφόδια αυτών των θέσεων ήμασταν κομμάτι των μεγάλων μαζικών αντιπολεμικών αγώνων από το 2003 και την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ ως τις μέρες μας, που η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η φιλοπόλεμη πολιτική των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη μέσω των συμμαχιών τους με τους διεθνείς τρομοκράτες (Τραμπ και Νετανιάχου) οδηγεί στην καταστρεπτική συμφωνία για τον αγωγό East Med και την όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία. Ήμασταν και ήμαστε κομμάτι των μαχών για ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, από τις μαζικές κινητοποιήσεις για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, ως το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τη δράση της Επιτροπής Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου.

Ήμασταν και θα είμαστε τμήμα όλων των μεγάλων μαχών στην εκπαίδευση, από τις μεγάλες απεργίες δασκάλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών, μέχρι τις μάχες για το άρθρο 16, τις μάχες για να μην περάσει η βάση του 10 και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Και ως τη σημερινή μάχη για προσλήψεις των αναπληρωτών και για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Όπως ήμασταν και τμήμα όλων των μαχών για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο ΙΚΑ (προγράμματα stage), στα νοσοκομεία, στους δήμους και ως τις μέρες μας (νέοι πτυχιούχοι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ). Ήμασταν και θα είμαστε στις μάχες για το πανεπιστημιακό άσυλο, στις μάχες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στην καταστολή από τη μαθητική εξέγερση που σήμανε η δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008 ως την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ το 2019.

Θέλουμε η «Εργατική Αριστερά» να είναι βήμα για όσους δεν έχουν φωνή, για όλους τους καταπιεσμένους. Γι’ αυτό το λόγο στις σελίδες μας υπάρχει πλούσια αρθρογραφία ενάντια στην ομοφοβία και για τα κινήματα των ΛOATΚIΑ, για τις μεγάλες κινητοποιήσεις των γυναικών στις ΗΠΑ, ως τις μεγάλες φεμινιστικές απεργίες των γυναικών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και στην προσπάθεια να υπάρξει μια αντίστοιχα δυναμική και μαζική φεμινιστική απεργία και στην Ελλάδα φέτος στις 8 Μάρτη.

Επίσης προσπαθούμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα πολιτιστικής δράσης, αλλά και διασκέδασης μέσα από Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ και Φεστιβάλ Νεολαίας ως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολυχώρου Κομμούνα τα τελευταία χρόνια.

Η πολιτική δράση και η μελέτη των άρθρων της εφημερίδας θέλει και στιγμές γλεντιού, στιγμές που να ξεφεύγουμε από την πολύπλοκη καθημερινότητα. Έτσι την Κυριακή 23 Φλεβάρη, ετοιμαζόμαστε να… το «κάψουμε», στο φιλόξενο χώρο του Πολυχώρου Κομμούνα (Ιουλιανού 67) από τις 1 το μεσημέρι ως αργά το απόγευμα. Θα μαγειρέψουμε, ώστε να φάμε καλά και να πιούμε και ταυτόχρονα θα χορέψουμε με ζωντανή λαϊκή μουσική. Και όχι μόνο αυτό. Όπως σας έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στη Γιορτή της Εφημερίδας μας θα κληρώσουμε μεγάλα και πλούσια δώρα. Σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε, μαγειρεύοντας, τρώγοντας, πίνοντας, γλεντώντας και ενισχύοντας την προσπάθειά μας!