to top

Πορεία στην Αμερικανική και την Ισραηλινή Πρεσβεία

07.10.2025 - 18:30

Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

protovoulia-allileggiis-palaistiniΟΛΟΙ την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, 6.30 μμ. - συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας

& διαδήλωση στην Αμερικάνικη και Ισραηλινή Πρεσβεία

Την Τρίτη 7  Οκτώβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια ανελέητης γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό καθεστώς του Νετανιάχου. Δεκάδες χιλιάδες νεκροί, εκατοντάδες, χιλιάδες τραυματίες, ένας λαός υπό κτηνώδη διωγμό. Ο σιωνισμός, έχοντας στήριγμα τις ΗΠΑ, την ΕΕ, και το ΝΑΤΟ, επιχειρεί με τα πιο σύγχρονα όπλα και με απίστευτη δύναμη πυρός ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος ενός λαού αποκλεισμένου από γη αέρα και θάλασσα, που έχει μόνο όπλο την θέλησή του να αντισταθεί στην κατοχή.

Την Τρίτη 7  Οκτώβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες και ζήτησε να προσαχθούν για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου σιωνιστές εγκληματίες όπως ο Νετανιάχου. Δύο χρόνια τώρα ο ένας διεθνής θεσμός μετά τον άλλο χρεοκοπούν αφού ένας χαρακτηρισμένος ως καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου προστατεύεται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, και το ΝΑΤΟ (και την Ελλάδα), και συνεχίζει την εγκληματική του δραστηριότητα.

Την Τρίτη 7  Οκτώβρη όμως συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εποποιία της Παλαιστινιακής αντίστασης που υπερασπίζει με σκληρό τίμημα τη γη και την ελευθερία του λαού, που δεν παραδίδει τα όπλα, αντίθετα μάχεται γενναία την κατοχή. Ακριβώς για αυτό το σχέδιο Τραμπ - Νετανιάχου επιχειρεί να επιβάλει αυτά που δεν κατάφερε δύο χρόνια τώρα ο στρατός του Ισραήλ - τον εκτοπισμό και την ανευ όρων παραίτηση της παλαιστινιακής αντίστασης και την παράδοση της περιοχής της Γάζας στα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια

Την Τρίτη 7 Οκτώβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον πρωτόγνωρο αποκλεισμό του σιωνιστικού κράτους σε βάρος της Γάζας. Όσο όμως περισφίγγουν τον κλοιό οι σιωνιστές άλλο τόσο οι λαοί του κόσμου με ταξικό ένστικτο μέσα από τον διεθνή στόλο Global Sumud Flotilla στρέφουν «όλα τα μάτια στη Γάζα».  Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στο διεθνιστικό εγχείρημα και την ετοιμότητά της να υποστηρίξει το στόλο από κάθε επίθεση του Ισραήλ.

Αυτή τη μέρα, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» καλεί κάθε εργατικό σωματείο, κάθε κοινωνική συλλογικότητα και οργάνωση να συμμετέχουν στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που θα γίνει από το Πάρκο Ελευθερίας στην Αμερικάνικη και Ισραηλινή Πρεσβεία την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, 6.30 μμ. για να διαδηλώσουμε:

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός
  • ΟΧΙ στο σχέδιο Τραμπ - Ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό Κράτος
  • Να σταματήσει κάθε κρατική, θεσμική, εταιρική, εμπορική και στρατιωτική στήριξη και συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα
  • Απεμπλοκή από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Έξω οι βάσεις – Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων