Στις 5 Μάρτη πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Για ακόμη μια φορά η διαδήλωση ήταν μαζικότατη. Υπολογίζεται ότι πάνω από 5,000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία. Για ακόμη μια φορά πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς έδωσαν το παρών (Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη, Φοιτητικοί σύλλογοι, Καραβάνι αγώνα και Αλληλεγγύης, Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΡΤ, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, Αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης , Σωματείο οικοδόμων, Οικολογία Αλληλεγγύη, Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης και Έβρου ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού, ΟΚΔΕ,ΑΑΣ,ΞΕΚΙΝΗΜΑ,ΛΑΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΠΑΜ και η «έκπληξη» της ημέρας, η Νεολαία Συριζα με ανυπόγραφο πανό(!).

Ως Λαϊκή Ενότητα δώσαμε για ακόμη μια φορά το παρών, φωνάζοντας τόσο συνθήματα κατά της εξόρυξης, αλλά και αντικυβερνητικά, με χαρακτηριστικό το «ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΣΚΙΣΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΑΛΕΞΗ».

Εκεί βρίσκονταν και οι πρώην βουλευτίνες μας Ι. Γαϊτάνη και  Δ. Χαραλαμπίδου οι οποίες για ακόμη μια φορά έδειξαν πως ο αγώνας συνεχίζεται .

Η εξόρυξη καλά κρατεί

Μετά την έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, η  Εl Dorado συνεχίζει ανενόχλητη την εξόρυξη αγνοώντας πάντα τις επιπτώσεις σε περιβάλλον, έδαφος και δημόσια υγεία τα οποία θυσιάζει στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους καθώς απ’ όλη αυτή την ιστορία το δημόσιο κέρδος είναι μηδαμινό ως και ανύπαρκτο.

Ο κύριος σκοπός αυτής της διαδήλωσης ήταν τόσο για να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι τα μεταλλεία λειτουργούν κανονικά και η εξόρυξη συνεχίζεται,  αλλά και να δείξει γενικά στην πολιτεία ότι το κίνημα είναι ζωντανό και κρατάει τη δύναμή του. Επιπλέον να δηλώσει ότι οι 450 διωκόμενοι από το κράτος αγωνιστές δεν είναι μόνοι και θα τους υπερασπίσουμε.

Ο αγώνας ενάντια στο ιδιωτικό κέρδος και στην καταστροφή του περιβάλλοντος γίνεται πιο αποφασιστικός, οι αυταπάτες τέλειωσαν και ήρθε η ώρα το κίνημα να εντείνει τη  δράση του. Ώστε να δείξουμε ότι αυτοί που έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ως προς την γη και το περιβάλλον είμαστε εμείς και όχι όσοι δημαγωγούσαν και μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν να ακολουθούν σκληρές μνημονιακές πολιτικές.

Η αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μαζικού μετώπου  αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα συμμετέχει στα κινήματα και θα οργανώνει την αντίσταση τονίζεται καθημερινά και κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική καθημερινά!

ΈΩΣ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΛΑ

ΕΤΟΥΤΗ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΕΞΟΡΥΞΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗ ΤΡΕΦΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΡΥΣΟ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την εξόρυξη και τις επιπτώσεις της:
https://soshalkidiki.wordpress.co
m

Ετικέτες