Η συμφωνία μεταξύ του Podemos και της Ενωμένης Αριστεράς για σχηματισμό εκλογικής συμμαχίας είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση για όλους εμάς που προσδοκούμε στην ήττα του πολιτικού συστήματος στις κάλπες και στην αλλαγή της πολιτικής προς όφελος της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ως  Anticapitalistas πιστεύουμε πως ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία για να αλλάξουμε τη συνήθη πορεία των γεγονότων. Η κανονικότητα που επικαλούνται το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) και το PSOE συνίσταται στη διαφθορά, στην ανεργία, στην εργασιακή επισφάλεια, στις περικοπές και σε μια χαμηλής ποιότητας δημοκρατία. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν αναμετρώνται μόνο κόμματα, αλλά δύο εναλλακτικά μοντέλα κοινωνίας: από τη μία πλευρά αυτό που υπήρχε από ανέκαθεν, αυτό που είναι στην υπηρεσία των ελίτ και από την άλλη  αυτό που, προτείνουμε εμείς, το μπλοκ της αλλαγής, το οποίο μέσα από την πολυμορφία και την πολυφωνία του, επιδιώκει να οικοδομήσει μια εναλλακτική λύση στην υπηρεσία των ανθρώπων από τα κάτω.

Ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους. Πρέπει να ενεργοποιηθεί μια καμπάνια ενωτική, πλατιά, η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλα τα κοινωνικά και συνδικαλιστικά κινήματα και που θα εκτείνεται πέρα από την κοινωνική βάση του Podemos και της Ε.Α., ικανή να ξεπεράσει τα παραδοσιακά εκλογικά πλαίσια. Θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι, χωρίς να είναι μέλη του Podemos ή της Ε.Α., είναι πρόθυμοι/ες να συνεισφέρουν όσο μπορούν για να αλλάξουν τα πράγματα.

Το να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε και την εξουσία πόσο μάλλον ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο, το δικό μας κόσμο. Μια ενδεχόμενη εκλογική νίκη είναι μόνο το πρώτο βήμα για την εφαρμογή ενός φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα θέσει την οικονομία στην υπηρεσία του κόσμου, που θα τοποθετεί τα δικαιώματά μας πριν από την πληρωμή του χρέους, που θα καταργήσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, που θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού  και θα τις θέσει υπό κοινωνικό έλεγχο, που θα απαγορεύει τις υποχρεωτικές εξώσεις και τη δωρεάν απόλυση, που θα καταπολεμήσει τη σεξιστική βία, που θα σταματήσει μια για πάντα την οικολογική καταστροφή και θα χρησιμοποιήσει τις δημόσιες επενδύσεις υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, υπέρ της εκπαίδευσης και της υγείας.

Το να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές σημαίνει, ως εκ τούτου, τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε να κατακτούμε μια νέα πορεία. Γι’ αυτό, οι οικονομικές και πολιτικές εξουσίες δε θα κάνουν το έργο μας εύκολο. Η εκστρατεία της συκοφαντίας και των απειλών θα είναι σκληρή και θα πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να αντισταθούμε στους εκβιασμούς τους, χτίζοντας τη  λαϊκή εξουσία για να αναπτυχθούμε τόσο  στο εκλογικό ,  όσο  και στο κοινωνικό πεδίο.

Τέλος, καλούμε να ψηφίσετε «Ναι» υπέρ της συμφωνίας στο εσωτερικό δημοψήφισμα του Podemos, ένα εγχείρημα στο οποίο ανήκουμε και έχουμε χτίσει από την απαρχή του. Ήρθε η ώρα να πολλαπλασιαστούμε για να κερδίσουμε. Ναι μπορούμε!

Ετικέτες