Η απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο που έχει αποφασιστεί από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 14/6 με στάση εργασίας 11π.μ – 3 μ.μ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών στο Υπ. Υγείας 12.30 μ.μ θα πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη δυναμική και μαζική αγωνιστική απάντηση.

1.Το νέο «σχέ­διο νόμου για την ορ­γά­νω­ση του χρό­νου ερ­γα­σί­ας  των ια­τρών ΕΣΥ» δια­λύ­ει τις ζωές μας και εμπο­ρευ­μα­το­ποιεί το ΕΣΥ: Πρό­κει­ται για σχέ­διο κυ­κλι­κού ωρα­ρί­ου με στόχο την κά­λυ­ψη των εφη­με­ριών με λι­γό­τε­ρους για­τρούς, με κα­τάρ­γη­ση της θε­με­λια­κής δομής του ΕΣΥ της ια­τρι­κής ομά­δας και της ια­τρι­κής εκ­παί­δευ­σης. Οι ώρες και οι ημέ­ρες ερ­γα­σί­ας αυ­ξά­νο­νται και ο χρό­νος ανά­παυ­σης μειώ­νε­ται δρα­στι­κά. Οι υπουρ­γι­κές απο­φά­σεις  για τα προ­γράμ­μα­τα εφη­με­ριών θα κα­ταρ­γή­σουν  στην πράξη τη δυ­να­τό­τη­τα του τμή­μα­τος και του επι­στη­μο­νι­κού συμ­βου­λί­ου να κα­θο­ρί­ζουν  επαρ­κή και ασφα­λή  προ­γράμ­μα­τα. Η κά­λυ­ψη των προ­γραμ­μά­των εφη­με­ριών με ελα­στι­κές σχέ­σεις ερ­γα­σί­ας θα οδη­γή­σει σε ευ­ρεία εφαρ­μο­γή  των εφη­με­ριών τομέα και την χρη­σι­μο­ποί­η­ση αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων ια­τρών εκτός ΕΣΥ που θα συ­νά­πτουν ιδιω­τι­κές συμ­βά­σεις με τα νο­σο­κο­μεία. Με την ‘ατο­μι­κή δή­λω­ση συ­ναί­νε­ση­ς’ (opt out) οι για­τροί εξα­να­γκά­ζο­νται σε υπε­ρερ­γα­σία και η ευ­θύ­νη του ια­τρι­κού λά­θους αφορά απο­κλει­στι­κά τον  για­τρό που έχει υπο­γρά­ψει.

Η επί­θε­ση ΕΕ- Κε­φα­λαί­ου- Συ­γκυ­βέρ­νη­σης για την εφαρ­μο­γή ελα­στι­κού εβδο­μα­διαί­ου χρό­νου ερ­γα­σί­ας που φέρ­νει το σχέ­διο-εκτρω­μα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕ­ΡΑ­ΣΕΙ! Απαι­τού­με ΑΜΕΣΑ να απο­συρ­θεί και να ξε­κι­νή­σει διά­λο­γος με το υπουρ­γείο από ΜΗ­ΔΕ­ΝΙ­ΚΗ ΒΑΣΗ για νέα κλα­δι­κή συμ­φω­νία.

Διεκ­δι­κού­με:

5θή­με­ρο -6ωρο -30ω­ρο τα­κτι­κό πρω­ι­νό ωρά­ριο με  μία  εφη­με­ρία την εβδο­μά­δα για κάθε για­τρό, στην οποία εφη­με­ρία θα υπάρ­χει  ο ανα­γκαί­ος  χρό­νος  ανά­παυ­σης, για ΟΛΟΥΣ – ει­δι­κευό­με­νους και ει­δι­κευ­μέ­νους

Ημε­ρα­νά­παυ­ση (ρεπό) μετά από κάθε εφη­με­ρία

Να γί­νουν άμεσα  μα­ζι­κές  προ­σλή­ψεις μό­νι­μων επι­με­λη­τών. Το πρό­στι­μο των 150.000.000 ευρώ ανά έτος για την για την πα­ρα­βί­α­ση του ελά­χι­στου εβδο­μα­διαί­ου χρό­νου ερ­γα­σί­ας (48ωρο) που επι­κα­λεί­ται η κυ­βέρ­νη­ση ισο­δυ­να­μεί τις προ­σλή­ψεις πάνω από 5000 επι­με­λη­τών Β.

2. Κα­νέ­νας επι­κου­ρι­κός επι­με­λη­τής να μην απο­λυ­θεί-μό­νι­μες προ­σλή­ψεις τους! Να στα­μα­τή­σει η κυ­βέρ­νη­ση να κρύ­βε­ται και να παί­ζει με τις ζωές των  συ­νά­δελ­φων μας επι­κου­ρι­κών  επι­με­λη­τών: Να ανα­νε­ώ­σει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  όλες τις συμ­βά­σεις που λή­γουν εντός του 2017 και να στα­μα­τή­σει η μι­σθο­δο­σία από τα ΕΣΠΑ. Να απο­δω­θούν πλήρη  ερ­γα­σια­κά και εκ­παι­δευ­τι­κά τους  δι­καιώ­μα­τα όπως προ­βλέ­πο­νται για τους για­τρούς του ΕΣΥ. Μό­νι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά σε θέση επι­με­λη­τών Β.

3. Για το ια­τρι­κό μι­σθο­λό­γιο δια­ψεύ­δου­με την κυ­βέρ­νη­ση και τα πα­πα­γα­λά­κια της πως δήθεν από τις νέες δια­τά­ξεις προ­κύ­πτουν αυ­ξή­σεις, γιατί απλού­στα­τα μετά την τε­λι­κή φο­ρο­λο­γι­κή εκ­κα­θά­ρι­ση θα προ­κύ­ψουν μειώ­σεις! Απαι­τού­με να μην πε­ρι­κο­πεί ούτε ένα ευρώ από τις ΚΑ­ΘΑ­ΡΕΣ   απο­δο­χές μας καθώς έχουν πε­ρι­κο­πεί σκλη­ρά με τα δια­δο­χι­κά μνη­μο­νια­κά μέτρα και την  απο­κα­τά­στα­ση των μι­σθο­λο­γι­κών μας απω­λειών μαζί με όλους τους ερ­γα­ζό­με­νους στην υγεία.

4. Απαι­τού­με την άμεση χρη­μα­το­δό­τη­ση του ΕΣΥ και ει­δι­κό­τε­ρα του Ασκλη­πιεί­ου Βού­λας που υπο­λει­τουρ­γεί από τις τρα­γι­κές ελ­λεί­ψεις προ­σω­πι­κού και εξο­πλι­σμού π.χ. ο πα­μπά­λαιος αξο­νι­κός  το­μο­γρά­φος είναι εκτός λει­τουρ­γί­ας εδώ και μια εβδο­μά­δα! Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει η ενορ­χη­στρω­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση κυ­βέρ­νη­σης- εφο­πλι­στών- δη­μάρ­χου για την αλ­λα­γή του ρυ­μο­το­μι­κού σχε­δί­ου του Ασκλη­πιεί­ου και να νο­μο­θε­τη­θεί η με­τα­βί­βα­ση του Ασκλη­πιεί­ου ολο­κλη­ρω­τι­κά στο Δη­μό­σιο.

5 . Η απερ­για­κή κι­νη­το­ποί­η­ση και το συλ­λα­λη­τή­ριο που έχει απο­φα­σι­στεί από την ΕΙΝΑΠ και την  ΟΕΝΓΕ την Τε­τάρ­τη 14/6  με στάση ερ­γα­σί­ας 11π.μ – 3 μ.μ και συ­γκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας των νο­σο­κο­μεια­κών για­τρών στο Υπ. Υγεί­ας 12.30 μ.μ θα πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει μια πρώτη δυ­να­μι­κή και μα­ζι­κή αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση. Κα­λού­με τους για­τρούς του Ασκλη­πιεί­ου να πά­ρουν την υπό­θε­ση του αγώνα στα χέρια τους  ώστε σε κάθε τμήμα την ευ­θύ­νη της πε­ρί­θαλ­ψης των ασθε­νών να την έχουν  οι άκρως απα­ραί­τη­τοι εφη­με­ρεύ­ο­ντες ώστε όσο το δυ­να­τόν πε­ρισ­σό­τε­ροι συ­νά­δελ­φοι να  συμ­με­τέ­χουν μα­ζι­κά και μα­χη­τι­κά στην συ­γκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο υγεί­ας.

6. Η πε­ντα­με­λής επι­τρο­πή της ΕΙΝΑΠ  σαν όρ­γα­νο των  για­τρών  του νο­σο­κο­μεί­ου μας  αλλά και τα κε­ντρι­κά συν­δι­κα­λι­στι­κά μας όρ­γα­να ΕΙ­ΝΑΠ- ΟΕΝΓΕ πρέ­πει να στα­θούν στο ύψος των πε­ρι­στά­σε­ων  με ορι­σμό γε­νι­κών συ­νε­λεύ­σε­ων και πε­ραι­τέ­ρω πο­λύ­μορ­φων δρά­σε­ων.

Η γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση ανέ­δει­ξε μία  ανοι­χτή επι­τρο­πή αγώνα για να ορ­γα­νώ­σου­με ευ­ρύ­τε­ρα  μέσα στο Ασκλη­πιείο την απο­τε­λε­σμα­τι­κή υλο­ποί­η­ση των απο­φά­σε­ων  της γε­νι­κής συ­νέ­λευ­σης.   Κα­λού­με τους/τις  συ­να­δέλ­φους για­τρούς των άλλων νο­σο­κο­μεί­ων να προ­χω­ρή­σουν επί­σης άμεσα σε γε­νι­κές συ­νε­λεύ­σεις ανά νο­σο­κο­μείο, με στόχο την συ­γκρό­τη­ση συ­ντο­νι­στι­κού γε­νι­κών συ­νε­λεύ­σε­ων νο­σο­κο­μεί­ων κα­ταρ­χήν σε επί­πε­δο λε­κα­νο­πε­δί­ου ώστε να υπο­στη­ρι­χτεί και από τα κάτω ο συ­ντο­νι­σμός και η κλι­μά­κω­ση του αγώνα. 

Ετικέτες