Κάποιοι «ειδικοί» ή πουλάνε τρέλα ή μας προετοιμάζουν λάου-λάου για τα χειρότερα ante portas τώρα που και η Ελλάς ανοίγει για τον τουρισμό.

Ήταν η τελευταία (;) (μέχρι την επόμενη, που έλεγε και ο Νίκος Γκάλης) «ενημέρωση» για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα από το κυβερνητικό δίδυμο των Τσιόδρα – Χαρδαλιά. Και ως συνήθως τα πραγματικά σπουδαία που ξεστόμισε ο ιεροψάλτης της λοιμωξιολογίας χάθηκαν κάπου στη δημοσιογραφική και επιστημονική μετάφραση. 

Καταρχάς είναι εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Κωνσταντίνου Μητσοτάκης αποφασίζουν να τερματιστεί η καθημερινή, πώς να την πει κανείς!;, «ενημέρωση» των Πανελλήνων τώρα που αίρεται «σταδιακά» και «οριστικά» (;) το λοκντάουν. Τώρα που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η καθημερινή παρακολούθηση και ενημέρωση (εκτός εισαγωγικών), για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ενόψει και του αρπακολλατζήδικου και αυτοκτονικού ανοίγματος του τουρισμού, τώρα αποφασίζει η κυβέρνηση της ΝΔ να καταργήσει αυτήν την «ενημέρωση» (εντός εισαγωγικών). 

Είναι απολύτως άθλιο και εντελώς «τρελό» - την εποχή των «επιτυχιών» η «ενημέρωση» ήταν καθημερινή, ενίοτε υπερχειλίζουσα στις ανοησίες και τις αντιφάσεις και ελάχιστα διαφωτιστική ή συγκριτική επί των πραγματικών γεγονότων και εξελίξεων. Τώρα, που η εποχή των «επιτυχιών», δίνει τη σκυτάλη στην εποχή του «σταδιακού» ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας, η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει ακόμη και αυτήν την «ενημέρωση» με το σταγονόμετρο και σε καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας. 

Απίστευτα πράγματα, που όμως δεν έχουν τύχει της καθολικής διαμαρτυρίας των λειτουργών της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, ναι, η «δουλειά» του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά δεν τελείωσε ακόμη, από τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει ακόμη η πανδημία σε ελλαδική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα και ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί ανάμεσα μας, είτε από… μόνος του, είτε επειδή βρέθηκε το κατάλληλο εμβόλιο ή το καίρια αποτελεσματικό φάρμακο στην καταπολέμηση του. 

Το δεύτερο στοιχείο που χρήζει σχολιασμού είναι τα μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα Τσιόδρα για τους νεκρούς, που υποτίθεται ότι ΘΑ είχε η Ελλάς, ΑΝ δεν έπαιρνε «έγκαιρα» μέτρα καθολικού (που δεν υπήρξε που-θε-νά στον κόσμο, αλλιώς θα είχαμε μείνει εντελώς άσιτοι!) λοκντάουν. Ο ιεροψάλτης της λοιμωξιολογίας ισχυρίστηκε ότι σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάς ΘΑ είχε τουλάχιστον 13.685 νεκρούς, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαΐου. 

Μιλάμε, όμως για τον ίδιο άνθρωπο, ιεροψάλτη, λοιμωξιολόγο και «ειδικό» (τρομάρα μας!) που στις 4 Απριλίου, υποστήριζε ότι αν η Ελλάς δεν είχε επιβάλει μέτρα λοκντάουν, ΘΑ είχε 2.265 νεκρούς! Πότε έχει δίκιο ο διαρκώς αντιφάσκων με τον εαυτό του και «ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή» Τσιόδρας – στις 4 Απριλίου ή στις 26 Μαΐου; Όταν οι νεκροί ΘΑ ήταν 2.265 ή όταν οι ίδιοι νεκροί αυξήθηκαν γεωμετρικά στους 13.685; Πόσους, τελικά και κατά Τσιόδρα νεκρούς ΘΑ είχε η Ελλάς, ΑΝ δεν επέβαλε λοκντάουν (όπως και όπου αυτό, τέλος πάντων, εφαρμόστηκε;). Τι είναι οι νεκροί από την covid-19 κατά τον Τσιόδρα; Στραγάλια για να ανεβοκατεβαίνουν οι αριθμοί και να αβγατίζουν τα νούμερα, ανάλογα με την κυβερνητική προπαγάνδα και τις πολιτικές σκοπιμότητες του Μεγάρου Μαξίμου; 

Και ενώ ορισμένοι επισημαίνουν σωστά ότι ο αριθμός των νεκρών φαίνεται συγκριτικά πάντα, από άποψη πληθυσμού, γήρανσης, μεταδοτικότητας, εμβολιαστικής κουλτούρας ή καπιταλιστικής «προόδου», ακόμη και με το «μακελειό» της Δυτικής Ευρώπης να μη στέκει, τουλάχιστον για το αντίστοιχο διάστημα που αφήσαμε πίσω μας, την άνοιξη δηλαδή του 2020, εκείνο που θα έπρεπε να μας προβληματίσει είναι το γεγονός μήπως η δεύτερη εκτίμηση Τσιόδρα δεν αφορά το παρελθόν του λοκντάουν και της κυβερνητικής «επιτυχίας», αλλά το μέλλον της εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα και στο δεύτερο κύμα έξαρσης της, όποτε και αν αυτό ξεσπάσει, όταν έχει ήδη προαναγγελθεί από τον αντ’ αυτού και στα ρεπό Μωυσή από τον πάγκο, Γεραπετρίτη, ότι δεύτερο, καθολικό (όπως, τέλος πάντων, αυτό συντελέστηκε στην Ελλάδα) λοκντάουν, δεν πρόκειται να υπάρξει. 

Με άλλα λόγια, και από τη στιγμή που αφενός, δεν υπάρχει ακόμα, εμβόλιο για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης με πραγματικούς, επιστημονικούς όρους, και αφετέρου, η Ελλάς αρνείται να μαζικοποιήσει τα τεστ, ώστε να αξιοποιήσει ένα στοχευμένο, γεωγραφικά ή χωρικά, ενίοτε και εξατομικευμένο λοκντάουν, μήπως η εκτίμηση Τσιόδρα για τους 13.685 νεκρούς αφορά τους επόμενους μήνες «συμβίωσης» του πληθυσμού της Ελλάδας με τον κορωνοϊό; 

Αν αυτό ισχύει και πρόκειται να διαμορφωθεί τους επόμενους, πανδημικούς και εφιαλτικούς μήνες, τότε, και από τη στιγμή μάλιστα, που ουσιαστικά μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, το οποίο οδεύει σε ιδιωτικοποίηση, και γενικότερα, του συστήματος υγείας δεν έχουν παρθεί, η περιβόητη «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον έλεγχο της πανδημίας είναι ένα τεράστιο ψέμα, στα πολλά, με πολύ κοντά ποδάρια και ακόμη χειρότερα αποτελέσματα, με πολλαπλάσιους νεκρούς, από τους μέχρι στιγμής, ανακοινώσιμους (και επιμένω στη λέξη, ανακοινώσιμους και όχι απαραίτητα πραγματικούς, όπως έχει δείξει και η μέχρι στιγμής, διεθνής εμπειρία και οι αντίστοιχες, δημοσιογραφικές έρευνες, από αυτές που δεν γίνονται πια στην Ελλάδα του καθολικού λιβανίσματος στη φάτσα του Μητσοτάκη). 

Με άλλα λόγια, η πραγματική διασπορά του ιού, η πραγματική και θανατηφόρα εξάπλωση της covid-19, οι πραγματικές προκλήσεις για την κυβέρνηση, την κοινωνία και το σύστημα υγείας δεν είναι πίσω μας, αλλά μπροστά μας. Έτσι πρέπει να ερμηνευτεί η «εκτίμηση» (ου μη, προφητεία) Τσιόδρα για τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Και ενδεχομένως, σε αυτήν την περίπτωση, να έχει υπολογίσει και λίγους, αλλά αυτή είναι μια άποψη που χρήζει άλλου περιεχομένου, επιχειρηματολογίας και έκτασης κείμενο. 

Όπως και αν έχει, στην παρούσα φάση, ακόμη και αυτή η ευνουχισμένη, η στημένη, η προληπτικά λογοκριμένη και αποστειρωμένη «ενημέρωση» των Τσιόδρα και Χαρδαλιά βάζει τίτλους τέλους. Προσωρινά, κατά πάσα πιθανότητα. 

Γιατί και δυστυχώς, αυτό το τέλος δεν συνδυάζεται με το τέλος της πανδημίας ή της παρουσίας του κορωνοϊού ανάμεσα μας και σε όλες τις χώρες ή τις ηπείρους, πέρα από τη «γυάλα» της Ελλάδας. Μόνο στην Ψωροκώσταινα, φαίνεται να στρουθοκαμηλίζουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να συγχαίρουν αλλήλους για «επιτυχίες» του πρώτου τριμήνου, προκειμένου να κάνουν την τουριστική αρπαχτή του θέρους, όταν η πανδημία μπορεί βάσιμα να κρατήσει και τρία ή πέντε χρόνια, με κολοσσιαίες ανθρώπινες, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. 

Με απλά λόγια, λοιμωξιολόγοι, δημοσιογράφοι, αναγνώστες και αναγνώστριες, κάθε ενδιαφερόμενος και ενδιαφερόμενη, στην Ελλάδα, συγκρατήστε τους αριθμούς Τσιόδρα για τους νεκρούς από την πανδημία. Θα τους βρείτε μπροστά σας. Ίσως και με σαφή υποεκτίμηση ή υποκαταγραφή. Και χωρίς εσφαλμένες, ποιητικές παραπομπές στον Ελύτη (άλλη μια μεγαλοπρεπής γκάφα του ιεροψάλτη νάνου της λοιμωξιολογίας, ο οποίος γιγαντώθηκε κατάλληλα από τις ενσωματωμένες γραφίδες και τα πληρωμένα πληκτρολόγια της εν Ελλάδι φιλοκυβερνητικής ψευδογραφίας). 

Ετικέτες