Το Σάββατο 28/10, η νεοϊδρυθίσα παράταξη της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα «Ελληνική Αυγή» έχει γνωστοποιήσει ότι θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Κύπρου με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 Η κρίση που περνάει η Χρυσή Αυγή, με τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών και τις αλληλοκατηγορίες από την μία, και το εύφορο έδαφος που τους δίνεται με την ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης – Φρούριου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των πνιγμών, του εγκλεισμού του κοινωνικού αποκλεισμού μεταναστών αλλά και ντόπιων μέσω των πολιτικών λιτότητας, από την άλλη, τους οδηγεί στο να προσπαθούν να συσπειρώσουν τα μέλη τους με γεγονότα όπως αυτό – την ίδια απόπειρα είχαν κάνει και το Μάρτιο – ή την αποτυχημένη φιέστα της προηγούμενης Παρασκευής στο Πειραιά.

Η Χρυσή Αυγή, μέσα από τέτοια γεγονότα, προσπαθεί, κρύβοντας την πραγματική της ιδεολογία, να εμφανιστεί στις γειτονιές ως ένα ακόμη «νόμιμο κόμμα». Τα γεγονότα όμως είναι συντριπτικά: οι ιδεολογικοί απόγονοι των δοσίλογων, που βγάζουν φωτογραφίες μπροστά από αγκυλωτούς σταυρούς, εκείνοι που υμνούν τον Χίτλερ στα περιοδικά τους , που διατηρούν ναζιστικό καταστατικό, δομή οργάνωσης και τάγματα εφόδου, καμία σχέση δεν έχουν με την αντίσταση στο φασισμό και τη φτώχεια.

Αντίθετα, οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που στοχοποιούν το εργατικό κίνημα και τους μετανάστες και όχι τα μνημόνια ως αιτία της φτώχειας, αυτοί που επιτέθηκαν στους μετανάστες στον Ασπρόπυργο και στο σωματείο της ΠΕΝΕΝ, είναι ακριβώς αυτοί ενάντια στους οποίους αγωνίστηκε ο λαός το 1940, και ακριβώς αυτοί ενάντια στους οποίους πρέπει να αγωνιστεί και τώρα.

Όλοι εμείς, οι νέοι/νέες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουμε κανένα λόγο να δείξουμε εμπιστοσύνη στην ανεπαρκή στάση της δικαιοσύνης που επιτρέπει στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθεροι, στην κυβέρνηση που ασκεί θεσμοθετημένο ρατσισμό, αλλά και στη δημοτική αρχή στην Καλλιθέα. Ειδικά η στάση της τελευταίας, που χρησιμοποίησε πλάγιους τρόπους όπως το να καταθέσουν μόνο οι εκλεγμένες οργανώσεις, και δεν καταδίκασε ευθέως τη ναζιστική ιδεολογία, είναι φανερό ότι δεν είναι αρκετή για να διώξει τους νεοναζί από τις γειτονιές μας.

Όλοι μαζί εμείς οι νέοι/νέες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, ντόπιοι και μετανάστες μπορούμε να τους αποκλείσουμε, με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ενάντια στο ναζισμό και το ρατσισμό, ενάντια στα μνημόνια και στη φτώχεια που ενισχύουν τους νεοναζί εγκληματίες.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να αποκλείσει την εγκληματική συμμορία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28.10.2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09.30 π.μ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ



 

Ετικέτες