Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι διοικητικοί των πανεπιστημίων (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – ΟΔΠΤΕ), αντιδρώντας στις διώξεις 14 συναδέλφων τους για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013 κατά των διαθεσιμοτήτων. Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας των διοικητικών, διάρκειας τρεισήμισι μηνών, που έγινε σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οδήγησε τελικά στην επιστροφή των διαθεσίμων στη δουλειά.

Το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Την απεργία στηρίζει ηΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί «όλα τα εκλεγμένα μέλη των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συναδέλφους, με την παρουσία τους τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9πμ., έξω από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτήριο προκάτ)».

«Οι συνάδελφοι διώκονται ποινικώς, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των Διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις κατά των συναδέλφων έχουν στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, τον εκφοβισμό των εργαζομένων, τη φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και την υποταγή στις μνημονιακές πολιτικές, που υπονομεύουν και αναιρούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων και ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Ετικέτες