Κάτω η μνημονιακή τρομοκρατία Δημοτικής Αρχής – Κυβέρνησης! Συγκέντρωση: Πέμπτη 6/7, 7μμ Ηρώο (Λ. Παπάγου, Ζωγράφου)

Αμέσως μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας που πέτυχε την πρώτη –έστω μικρή- νίκη, την κατάθεση τροπολογίας από πλευράς κυβέρνησης και ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι σε κατάσταση αναμονής για περεταίρω κινητοποιήσεις, η Ντανιέλλα Π. κατέληξε στα χέρια των συναδέλφων της αμέσως μόλις έφτασε στη δουλειά!

Η διεύθυνση καθαριότητας με ευθύνη του Αντιδημάρχου καθαριοτητας έστειλε την 62χρονη γυναίκα μητέρα 4 παιδιών (εκ των οποίων το ένα ΑΜΕΑ και ένα ανήλικο) για 3η βάρδια μέσα σε 32 ώρες! Η Ντανιέλλα Π. εργάστηκε την Πέμπτη το απόγευμα (ως προσωπικό ασφαλείας στη Λαϊκή στα Ιλίσια), ξανακλήθηκε για άλλη μία βάρδια στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και η τελευταία κλήση για δουλειά ήταν το βράδυ της Παρασκευής. Τρεις βάρδιες σε μιάμιση μέρα, με μέση θερμοκρασία 40 βαθμοί κελσίου.

Οι εργαζόμενοι του δήμου στο τμήμα της καθαριότητας καταγγέλλουν ότι υπήρξαν πολλά περιστατικά αδιαθεσίας και λιποθυμιών στο παρελθόν και ότι η διοίκηση του Δήμου αρνιόταν με διάφορα προσχήματα να παρέχει έστω και τα βασικά μέσα καθαρισμού και προσωπικής προστασίας (μάσκες, γάντια κλπ). Επίσης βάσει των ίδιων καταγγελιών όσα κερδήθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, είναι κακής ποιότητας και δυσχεραίνουν το έργο τους! Ο Δήμος είναι υπεύθυνος που δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων για γιατρό υπηρεσίας, εξετάσεις αίματος, και για υλικοτεχνική μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων (απινιδωτή, φιάλες οξυγόνου). Ο ίδιος Δήμος που δεν προστατεύει τους εργαζόμενους που καθαρίζουν την πόλη μας, ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε συναυλίες!

Η δημοτική αρχή ευθυγραμμισμένη με την μνημονιακή καθαρότητα της κυβέρνησης διεμήνυσε μέσω της δημάρχου Καφατσάκη ότι «η καθαριότητα θα λειτουργήσει με κάθε κόστος και τίμημα». Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας απειλούσε με πειθαρχικό (διαθεσιμότητα ή απόλυση) όσους αρνήθηκαν να γίνουν λάστιχο κάνοντας τρεις ή τέσσερις βάρδιες σε διάστημα 2 ημερών! Από κοντά και η κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ των εργαζομένων που αντί να υπερασπίζεται τους συναδέλφους απέναντι στην εντατικοποίηση, αφού έκανε ότι περνάει από το χέρι της για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, έπαιζε το ρόλο του δερβέναγα του αντιδημάρχου για να ελέγχει αν καθαρίζουν καλά οι εργαζόμενοι!

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα την προηγούμενη βδομάδα απέργησαν ζητώντας τα αυτονόητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια, ασφάλιση, μέσα ατομικής προστασίας, προσλήψεις. Σε ένα Δήμο που θα έπρεπε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να είναι διπλάσιοι για να καλύπτουν τις ανάγκες του, ο απολογισμός είναι μία νεκρή.

* Να παραιτηθεί άμεσα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας.

* Να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα–Να υπάρξει μέριμνα από το Δήμο για τη φροντίδα των παιδιών της.