Tο σύμφωνο πολεμικής συνδρομής που συνυπέγραψε ο Μητσοτάκης με τον Μακρόν, η αναβάθμιση της «στρατηγικής συμφωνίας» (MDCA) με τις ΗΠΑ και οι εξοπλισμοί που ανακοίνωσε, καθιστούν άμεσο τον κίνδυνο ενός πολέμου στον οποίο οι γυναίκες υφίστανται την επιπλέον βάρβαρη πλευρά του: να αντιμετωπίζονται από τους αντιπάλους σαν όπλο, οι ίδιες και τα παιδιά τους.

Η επιλογή της τεράστιας δαπάνης των 10 δις. για την αγορά 24 από τα αρχικά 18 Rafale, 4 φρεγατών Belharra και 3 κορβετών Gowind και οι περαιτέρω δαπάνες για τον εξοπλισμό τους εν μέσω υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, δείχνει τις προτεραιότητές της. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Υγεία, παιδεία, κοινωνικές και προνοιακές δαπάνες θα υποβαθμιστούν σε υπέρτατο βαθμό, μισθοί και συντάξεις θα συμπιεστούν και θα εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τη φορολογία, ενώ θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο η επισφαλής εργασία, οι απολύσεις και η ανεργία.

Οι γυναίκες, φτωχότερες των φτωχών, πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας λόγω των υποχρεώσεων τους στην κοινωνική αναπαραγωγή, θα συνεχίσουν να επωμίζονται όλο και περισσότερα βάρη από την απόσυρση του κράτους από τις κοινωνικές παροχές, όπως κάνουν όλα τα τελευταία χρόνια. Χωρίς αντίσταση, η εξάρτηση από το εισόδημα συντρόφου ή συγγενή θα επεκτείνεται και όλο και περισσότερο και οι γυναίκες θα σπρώχνονται προς το σπίτι. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της γιατρού που απορρίφθηκε ο διορισμός της στο ΕΣΥ επειδή έχει δύο μικρά παιδιά!

Από την άλλη ο αντιτουρκισμός απαιτεί από εμάς να γίνουμε οι παιδομηχανές του έθνους. Παρακολουθούμε την προπαγάνδα ενάντια στο δικαίωμα στην έκτρωση, παρατηρήσαμε την απόπειρα να στηθεί το συνέδριο γονιμότητας, και είδαμε να κυκλοφορεί -από 160 προσωπικότητες στο οποίο φιγουράριζαν και αρκετοί στρατιωτικοί- ένα κατάπτυστο ομοφοβικό κείμενο ‘’ενάντια στον ομοφυλόφιλο γάμο επειδή δεν κάνουν παιδιά’’ για τα κανόνια τους. Εξάλλου ο μιλιταρισμός ευνοεί τη ‘’ματσίλα’’ που, σε συνδυασμό με τον επίσημο σεξιστικό λόγο, επιτρέπει στον κάθε κακοποιητή να πιστεύει ότι μπορεί να δράσει ατιμώρητος.

Ταυτόχρονα, η ρατσιστική προπαγάνδα και η ισλαμοφοβία, τους επιτρέπει να ‘’εξαφανίζουν’’ απελπισμένους ανθρώπους, ακόμα και γυναικόπαιδα, σε στεριές και θάλασσες και να απολύουν ξεδιάντροπα καθαρίστριες που δούλευαν χρόνια με άθλια μεροκάματα επειδή δεν έχουν ιθαγένεια, για την οποία φρόντισαν οι ίδιοι να μην μπορούν να την πάρουν.

Όλα τα παραπάνω είναι βούτυρο στο ψωμί των φασιστών που ξαναβγήκαν στο προσκήνιο, όχι μόνο για να δηλητηριάσουν τα μυαλά των μαθητ(ρ)ιών μας αλλά και για να τους τρομοκρατήσουν αφού δε δίστασαν να χτυπήσουν θρασύδειλα τη μαθήτρια που τους αντιστάθηκε στη Σταυρούπολη.

ΟΧΙ δεν είναι αυτές οι συνθήκες που θέλουμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές.

Γι’ αυτό, ενώ παλεύουμε να σώσουμε ζωές από τον covid, οργανώνουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Απεργούμε και προσπαθούμε να καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη και είχαμε μια πρώτη νίκη στην efood. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, παρά την καταστολή.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

Συμμετείχαμε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταφέραμε να μπει σε αναστολή το μέτρο της φοιτητικής αστυνομίας.

Επιβάλλαμε την τιμωρία των γυναικοκτόνων της Ε. Τοπαλούδη.

Αναγκάσαμε τον Τσιάρα να υποχωρήσει από τις αρχικές προθέσεις του για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

Ακυρώσαμε το συνέδριο γονιμότητας

Καταφέραμε να αποτρέψουμε τη συγκάλυψη και να οδηγήσουμε κάποιους στη δικαιοσύνη μιλώντας ανοιχτά και μαζικά για την παρενόχληση και κακοποίηση στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολειά.

Με τον ίδιο τρόπο θ` αγωνιζόμαστε και ενάντια στον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολεμοκάπηλες συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και ενάντια στους εξοπλισμούς κι απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης στις γυναίκες και τους ανθρώπους που αγωνίζονται από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Ετικέτες