ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΚΟΥΡIΚΩΝ- ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

Προχωρήσαμε σήμερα 15/4 σε κατάληψη του κτιρίου του  IKA Τρικάλων  γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποχωρώντας συνεχώς στις θρασύτατες απαιτήσεις των Δανειστών (ΕΕ – ΔΝΤ), προωθεί μέτρα κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, όπως:

-Ακόμα μικρότερη εθνική σύνταξη, κυριολεκτικά πείνας και ουσιαστικά κατάργηση της κατώτερης σύνταξης.

-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 31/12/2019 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

-Σφαγιαστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις 20-30% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου και μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

-Μειώσεις μέχρι 45% στις νέες αλλά και στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων.

-Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φορολογική εξόντωσή τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και την ανεργία.

-Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με τρόπο που οδηγεί στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και παροχών, σε οργανωτικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων.

-Μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις ύψους 35-50% που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν προωθούνται από κυβέρνηση και δανειστές, για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά, για να αφαιρέσουν από τα εισοδήματα των συνταξιούχων 1,8 δις ευρώ το 2016 και να τα δώσουν στους δανειστές για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. 

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων εξαπατούν βάναυσα τον λαό, όταν παίρνουν αποστάσεις από τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα, ενώ έχουν ψηφίσει και θέλουν να εφαρμοστεί το 3ο μνημόνιο.

Η κυβερνητική πρόταση κατεδάφισης των συντάξεων θίγει όλα τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό, μόνο μια παλλαϊκή εξέγερση μπορεί να την αποτρέψει.

Να τους σταματήσουμε !

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να συνενωθούν σ’ ένα ευρύτατο μέτωπο συντονισμένων και κλιμακούμενων εργατικών και λαϊκών αγώνων, που θα προκαλέσει παλλαϊκό ξεσηκωμό, που θα σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τα ψηφίζει, τα υπηρετεί και τα στηρίζει.»