Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας εκπέμπει sos.Η κατάσταση είναι δραματική. Οι ελλείψεις προσωπικού ειδικά των ιατρών είναι τεράστιες. Οι συνεχείς αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις χωρίς αναπλήρωση καθιστούν την λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας σε συνθήκες εντατικής. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει το υπάρχον προσωπικό κρατάει στην κυριολεξία ζωντανό το νοσοκομείο. Οι υποσχέσεις που δίνονται κάθε φορά για στήριξη από γειτονικά νοσοκομεία αλλά και ενίσχυση με επικουρικούς πέφτουν στο κενό.

Η μνημονική λαίλαπα τα τελευταία 5 χρόνια καθώς και οι ανεπαρκείς διοικήσεις άφησαν έντονα σημάδια αποσύνθεσης και αποδιοργάνωσης του νοσοκομείου. Η επίθεση στο χώρο της υγείας ελέω μνημονιακών επιταγών συνεχίζεται. Το κίνημα καλείται για άλλη μια φορά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, να αναδείξει τις παθογένειες, τις αγκυλώσεις  και τις δυσλειτουργίες του συστήματος. Καλείται να  αγωνιστεί για την ανατροπή των μνημονίων, για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας καθώς και την προστασία του νοσοκομείου μας.  Στην ήδη προβληματική κατάσταση που βρισκόμαστε ήρθε να προστεθεί και το  Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Υγειονομικού χάρτη της Ηλείας που παρουσίασε η διοίκηση της 6ης  ΥΠΕ για διαβούλευση.  Εκεί  οι υγειονομικοί φορείς, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι σύλλογοι εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας αντέδρασαν στην πρόταση  αφενός μεν για παύση λειτουργιάς Μαιευτικής και Ορθοπεδικής Κλινικής, αφετέρου δε στην έλλειψη εφημερίας παιδίατρου αλλά και στη μη λειτουργία μιας ανεξάρτητης δομής για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πόλη της Αμαλιάδας.  

Για τους παραπάνω λόγους  το σωματείο εργαζομένων  αντιδρά και  πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Πέμπτη  26 και Παρασκευή 27 Νοεμβρίου  από τις  08:00 έως τις 11:00 και παράλληλα καλεί το λαό της Αμαλιάδας τους φορείς της βόρειας Ηλείας και κάθε ενεργό πολίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 09:30. Όλοι μαζί  μια γροθιά για την στήριξη του νοσοκομείου μας.

Ετικέτες