Θλιβερές ήταν οι εικόνες που έλαβαν χώρα έξω από δυο σχολεία του Αλίμου, που τελούν υπό κατάληψη, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια με γονείς και μαθητές. Ξύλο και των… γονέων σε Γυμνάσιο Αλίμου, όπου γονείς προσπάθησαν να σπάσουν με τη βία την κατάληψη που πραγματοποιούν οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τον συνωστισμό στις τάξεις.

Μαθητές με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλλουν βία από την πλευρά των γονέων και μάλιστα δημοσιεύουν και φωτογραφίες. Οι απαράδεκτες εικόνες κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται από άκρη σε άκρη της χώρας προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται διεκδικώντας ασφαλείς όρους λειτουργίας του σχολείου, μείωση του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καταγγέλλει η ΟΛΜΕ.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι κοινά και τα διεκδικεί σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος μέσα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, από την επαναλειτουργία των σχολείων μέχρι τώρα .Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν τρομοκρατείται, αγωνίζεται, διεκδικεί, κερδίζει!

Ετικέτες