Σε λίγες μέρες η Βραζιλία υποδέχεται το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Πίσω όμως από τη γυαλιστερή βιτρίνα των υπερσύγχρονων σταδίων, των τουριστικών ατραξιόν και των λαμπερών αστέρων του αθλήματος, το κράτος επιχειρεί με τον πιο βάναυσο τρόπο να κρύψει μια άλη πραγματικότητα: την ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη.

Αυξήσεις στις τιμές των δημοσίων αγαθών, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης από αστέγους, εκδίωξη των ήδη εξαθλιωμένων κατοίκων των παραγκουπόλεων, εκτοπίσεις ιθαγενών πληθυσμών, παιδική και καταναγκαστική πορνεία, εργατικά ατυχήματα για χάρη της επιτάχυνσης των έργων συνθέτουν την πραγματική εικόνα πίσω από την πολυδιαφημισμενη φιέστα. 

Μια φιέστα όμως που ο βραζιλιάνικος λαός δε θα επιτρέψει να τσαλαπατήσει την αξιοπρέπειά του. Διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις ενάντια στις “3 πληγές” (χρέος, διωγμοί, καταστολή) στέλνουν το μήνυμα τη αντίστασης σε όλον τον πλανήτη. 
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο βραζιλιάνικο λαό που δεν ανέχεται να εκδιώκεται από από τα σπίτια του, να ξοδεύονται 15 δις για γήπεδα ενώ δεν έχει πρόσβαση σε στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (στέγη, μεταφορές, περίθαλψη) και 170.000 αστυνομικούς να καταστέλουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις του με κάθε μέσο.

Η ριζοσπαστική αριστερά, όπως το 2004 αμφισβήτησε το “εθνικό όραμα” των ολυμπιακών αγώνων” και δικαιώθηκε, έτσι και τώρα στέκεται στο πλάι των καταπιεσμένων της Βραζιλίας.

Ποτίζουν το χορτάρι με το αίμα των φτωχών! Αλληλεγγύη στον αγώνα του βραζιλιάνικου λαού!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην πρεσβεία της Βραζιλίας (Βασ. Σοφίας 23) την Πέμπτη 12 Ιούνη στις 6μ.μ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ