Όσες συμμετέχουμε στη Συνέλευση 8 Μάρτη θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο της Ν.Δ. που ουσιαστικά απαγορεύει και καταργεί το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η Συνέλευση 8 Μάρτη από τη συγκρότησή της στις αρχές του 2019 απευθύνεται σε γυναίκες, εργαζόμενες, μαθήτριες, φοιτήτριες, άνεργες, μετανάστριες, προσφύγισσες  με στόχο την οργάνωση αγώνων ενάντια στην έμφυλη βία, τις πατριαρχικές-καπιταλιστικές  δομές, το σεξισμό,  την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Η ελευθερία της διαδήλωσης και των συλλογικών αγώνων αποτελούν, λοιπόν, ταυτοτικά και δομικά στοιχεία της φεμινιστικής μας ταυτότητας και του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Θέλοντας να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες συμμετέχουμε ενεργά στα φεμινιστικά και κοινωνικά κινήματα, είμαστε από τις οργανώτριες της φεμινιστικής απεργίας στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σταθερά στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις της παγκόσμιας ημέρας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, στο Pride και σε άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ομοφοβία και το σεξισμό, επίσης  στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, καθώς και σε πλήθος άλλων φεμινιστικών, εργατικών, αντιπολεμικών, αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων αλληλεγγύης.

Για εμάς το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων των καταπιεσμένων και είμαστε σίγουρες ότι αυτή η νέα κυβερνητική πρόκληση έρχεται να πλήξει τα ήδη λαβωμένα λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα με στόχο να περιορίσει το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία. Αν ο νόμος αυτός ήταν ήδη σε ισχύ αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να ζητάμε άδεια για να διαδηλώνουμε ενάντια στις γυναικοκτονίες, ζητώντας δικαιοσύνη για τις δολοφονημένες αδερφές μας. Θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να απεργούμε την 8η Μάρτη ούτε να συμμετέχουμε σε καμία άλλη απεργία ή διαδήλωση αν πρώτα δεν πείθαμε το κράτος ότι είμαστε «ακίνδυνες». Θα έπρεπε να αποδεχτούμε ότι κάθε αγώνας που δόθηκε για δικαιοσύνη και ελευθερία σε αυτή τη χώρα θα ήταν ήδη παράνομος.

Ως Συνέλευση 8 Μάρτη καλούμε όλες τις γυναίκες, όλες τις φεμινιστικές, γυναικείες και ΛΟΑΤΚΙΑ συλλογικότητες και φωνές να σταθούμε  μαζί με τα σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους και μαζικούς φορείς του οργανωμένου κινήματος, για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα υπακούσουμε στην απαγόρευση.

Δεν θα συμμορφωθούμε «προς τας υποδείξεις», δεν θα ορίσουμε υπεύθυνο διοργανωτή. Οι μαζικές αγώνες δεν είναι event και κοσμικές εκδηλώσεις με χορηγούς.  Θα δώσουμε μαζικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια και τις πορείες και θα συνεχίσουμε την πάλη και την ανυπακοή:

• Την   Την Τρίτη 7/7, στις 19:00, στα Προπύλαια, στη διαδήλωση της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση
  • Την Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ & σωματείων, ώρα 11:30πμ, Πλατεία Κοραή
  • Την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, ώρα 19:00, συλλαλητήριο συνδικάτων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος