H εμπειρία από την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ νωπή. Οι μηχανισμοί,ο χυδαίος παραγοντισμός και ο παλαιοκοματισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψαν ποτέ τον πολιτικό διάλογο με αποτέλεσμα να στρώσει τον δρόμο σε παρεούλες και ίντριγκες και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους έβγαλε νικητή τον Α.Τσίπρα με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματά της.

Πρέπει να γίνει κατανοητό οτι την κοινωνία δεν την αλλάζουν τα πρόσωπα αλλά οι Τάξεις.Οι Πολιτικές θέσεις και πρακτικές και όχι οι καλές προθέσεις.Η ανταλλαγή πολιτικών απόψεων ακόμα και σκληρών αντιπαραθέσεων είναι υγιές φαινόμενο και βάση της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας. Άνθρωποι που στραγγάλιζαν κάθε φωνή που διαφωνούσε με τον Τσίπρα χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα,από διαβολές μέχρι και προπηλακισμούς έστρωναν το κόκκινο χαλί για την σημερινή κατάσταση της Αριστεράς. Ε,ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Η μόνη λύση για την σωστή λειτουργία και την ανάπτυξη της ΛΑΕ είναι δημοκρατική της λειτουργία. Να ακουστούν στην κοινωνία όλες οι απόψεις που εκφράζει η ΛΑΕ κάτι που αποφασίστηκε και στην Ιδρυτική της Συνδιάσκεψη. Είναι βέβαιο οτι εάν επαναληφθούν τα φαινόμενα αυταρχισμού,παραγοντισμού και χυδαιότητας θα οδηγήσουν σύντομα σε διάλυση την ΛΑΕ και ο καθένας μας θα είναι ικανοποιημένος που θα έχει την ιδεολογική του καθαρότητα. Είναι χρέος όλων μας να μην το επιτρέψουμε.

Σε αυτήν την σελίδα του F/B (Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας) ,στις πλατείες, σε εκδηλώσεις κλπ θα παρουσιάζονται οι θέσεις ΟΛΩΝ των συνιστωσών που απαρτίζουν το Μέτωπο της ΛΑΕ ,όπως και oι γόνιμοι διάλογοι από συντρόφους άλλων πολιτικών σχηματισμών. Την ευθύνη των κειμένων τους, αναλαμβάνουν οι ίδιες οι Συνιστώσες.Δεν χρειάζεται να τις ερνηνεύει κανένας άλλος. Στην ΛΑΕ πλέον δεν πρέπει να λογοκρίνεται και να φιμώνεται ΚΑΜΙΑ πολιτική θέση. Θα πρέπει όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΛΑΕ να υπερασπιστούν τις αποφάσεις της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης.

Καλαμάτα/4 Οκτωβρίου 2016