Σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός μας ζει μια πρωτόγνωρη τραγωδία.  Δεν είναι θέαμα που παρακολουθούμε στα δελτία των 8.00μμ.  Τη βλέπουμε γύρω μας και τη ζούμε. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βυθιστεί στη φτώχεια, στην ανεργία, στα χρέη, στην απόγνωση. Το μέλλον διαγράφεται σκοτεινό και αδιέξοδο για όλους και κυρίως για τους νέους. Όμως…

Δεν είναι η φτώχεια αριθμοί -είναι άνθρωποι.   

Δεν είναι η ανεργία αριθμοί -είναι οικογένειες χωρίς ψωμί στο τραπέζι. 

Δεν είναι οι αποκλεισμένοι νέοι αριθμοί -είναι το αύριο που ασφυκτιά

Μέχρι εχθές ο λαός μας ήταν το θύμα αυτής της πολιτικής. Ήρθε η ώρα να γίνει ο τιμωρός, να επιβάλλει την κάθαρση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Με τη δύναμη και τις αξίες της αριστεράς, με το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει άλλος δρόμος! Μιλάμε για δυο διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές για το αύριο του τόπου και των εργαζομένων.

Από τη μια η στρατηγική της ανθρωπιάς, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του απελευθερωτικού και δημοκρατικού σοσιαλισμού.  Και από την άλλη η στρατηγική του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, των μνημονίων και της βαρβαρότητας, που αποσκοπεί στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους, που ελπίζουν να την επιβάλλουν με τον τρόμο και τους εκβιασμούς.

Γελιούνται όμως, γιατί η απάντηση του λαού και της αριστεράς και η αναμέτρηση μας με τις δυνάμεις του μνημονίου, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με την κυβέρνηση της καταστροφής, θα είναι αποφασιστική. Ποτέ δε θα συμβιβαστούμε με το σκοτάδι, το φόβο, το βιασμό της δημοκρατίας, τις φασιστικές συμμορίες, τη στυγνή εκμετάλλευση, τη στέρηση της ελευθερίας του λαού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, τάσσεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, στις μεγάλες μάχες ενάντια στις απολύσεις, στα λουκέτα των εργοστασίων( ΒΙΟΜΕ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΑΛΑΤΙΝΗ, ΑΓΝΟ, ΜΙΝΕΡΒΑ, κ.α.) στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΕΥΑΘ, στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στο περιβαλλοντικό έγκλημα του ΣΜΑ Ευκαρπίας και των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί το κατακτημένο με αίμα και αγώνες δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά δεν ξεπουλιούνται δεν απαλλοτριώνονται! Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, τους εργαζόμενους στους δήμους. Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ για πραγματική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, για το δικαίωμα τους στην εργασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στους εργαζόμενους ότι τώρα είναι η ώρα για το θερμό φθινόπωρο των κοινωνικών αγώνων. Δημιουργούμε μαζικούς, ενωτικούς συντονισμένους αγώνες χωρίς να περιμένουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο γενικευμένος, διαρκής, απεργιακός ξεσηκωμός τους θα ενώσει όλες τις αντιστάσεις του λαού σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής. Μια αντεπίθεση με όλες τις δυνάμεις μας σε διάταξη μάχης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει παράλληλα τους όρους πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης. Η ενότητα και η συμπαράταξη όλης της αριστεράς είναι ο δικός μας δρόμος για αγώνα μέχρι τη νίκη και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα οδηγήσει τον τόπο έξω από την καπιταλιστική κρίση με πυξίδα τις ανάγκες των εργαζομένων.

O ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια και θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, γιατί ένα μόνο χρέος αναγνωρίζει, το χρέος μας ως κοινωνία και αριστερά απέναντι στους ανθρώπους που ζούνε σε αυτή τη χώρα, ώστε να μη πεινάνε, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μένουν στο σπίτι τους χωρίς το φόβο της κατάσχεσης, με πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Πρώτη κινητοποίηση για την δυναμική επανεκκίνηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων είναι αυτή την εβδομάδα η παλλαϊκή συγκέντρωση – πορεία ενάντια στη διάλυση παιδείας–υγείας–δημόσιων υπηρεσιών και στις διαθεσιμότητες–απολύσεις–μετατάξεις, που θα γίνει από τους εργαζόμενους στην Παιδεία, την Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ο επόμενος σταθμός στον ανένδοτο αγώνα είναι η πραγματοποίηση της μεγάλης παλλαϊκής πανεργατικής ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ στη ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στο ΑΓΑΛΜΑ του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Καλούμε όλο τον λαό, όλους τους πολίτες, όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία

- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

- ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ετικέτες