Αγαπητοί συμπολίτες / αγαπητές συμπολίτισσες, σας απευθυνόμαστε, εμείς, κάποιοι από τους παλιούς συναγωνιστές σας στην Πρωτοβουλία Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Ενάντια στα Χαράτσια. Εμείς που όλοι μαζί υψώσαμε τείχος αντίστασης & δημιουργήσαμε ένα ανεπανάλληπτο δίκτυο αλληλεγγύης, στα φοροληστρικά χαράτσια που επιβλήθηκαν το 2010 πάνω στα σπίτια μας και που οι αλλεπάληλες κυβερνήσεις που ακολούθησαν απειλούσαν την είσπραξή τους με ενέχυρο τα ίδια τα σπίτια αλλά και υπό τον ωμό εκβιασμό πως θα μας «έκοβαν» το ρεύμα, πως θα μας καταδίκαζαν στο σκοτάδι, στη παγωνιά και στην εξαθλίωση.

Συμπολίτες & συμπολίτισσες, τότε δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Αντέξαμε τουλάχιστον δύο ολόκληρα χρόνια. Πολλοί –ές από ‘μας, ακόμα και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ και ΕΝΦΙΑ, εκμεταλλευόμενοι τελευταία και τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αγωνιζόμενοι / ες ταυτόχρονα για μιά μεγάλη κοινωνική & πολιτική ανατροπή που θα απαλλάξει για πάντα τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα από χαράτσια που επιβάλλονται από τα μνημόνια, για την αποπληρωμή τού, έτσι κι’ αλλοιώς, μη-βιώσιμου χρέους, και που αποσκοπούν εν τέλει στη βίαιη ανακατανομή της ακίνητης περιουσίας, όπως επίσης και στην αναδιανομή εισοδημάτων, εις βάρος μας και προς όφελος των εντός και εκτός Ελλάδος εκατομμυριούχων & δισεκατομυριούχων τραπεζιτών και συναφών «κορακιών».

Στον πολιτικό και κοινωνικό αυτόν αγώνα, κάποια – ελάχιστα – ιδρυτικά μέλη της «Πρωτοβουλίας» τον δίναμε ταυτόχρονα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν ενεργά μέλη του. Έκτοτε, πολλοί ακόμα συμπολίτες & συναγωνιστές από την «Πρωτοβουλία» πύκνωσαν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι σαν μέλη του, άλλοι σαν φίλοι και ενεργοί υποστηρικτές του, πολλοί σαν ψηφοφόροι του στις εκλογές του 2012 και του 2015 και σαν μαχητές του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του Ιούλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να τιμήσει τους αγωνιζόμενους ενάντια στα χαράτσια πολίτες, είχε συμπεριλάβει έναν από ‘μας, τον συμπολίτη μας Αντώνη Σπανολιό, στον συνδυασμό του για την Εκλογική Περιφέρεια Αττικής, στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη και του Ιούνη του 2012.

Οι δυσάρεστες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν σταδιακά από την επόμενη των εκλογών του Γενάρη, είναι σε όλους γνωστές. Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια γενικά (εισφορά «αλληλεγγύης» κλπ) και τη ληστρική φορολογία των μεσαίων & χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων, αφού αρχικά ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση μία παρελκυστική πολιτική (διατήρηση σε ισχύ των «έκτακτων» φορολογικών μέτρων για μία τελευταία χρονιά – 2015 και... βλέπουμε), η κατάληξη ήταν η μονιμοποίηση και επέκτασή τους με το νέο «Μνημόνιο 3». Όλ’ αυτά σε πλήρη αντίθεση, με καταπάτηση και πραξικοπηματική ανατροπή του καταστατικού, της Ιδρυτικής Διακύρηξης, του κοινωνικού & οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, εμείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που δώσαμε επί δύο και πλέον χρόνια μεγάλο αγώνα, αρχικά για την απόκρουσή τους και για την εν τέλει κατάργησή τους από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, είμαστε εξοργισμένοι και γι’ αυτό δεν έχουμε καμμία θέση πλέον στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Αποχωρήσαμε μαζί με δεκάδες άλλους συντρόφους μας από την Οργάνωση Μελών της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπως έκαναν χιλιάδες μέλη & στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.

Συγκροτήσαμε μία Επιτροπή Στήριξης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, την οποία σας καλούμε να έρθετε να γνωρίσετε και η οποία είναι ανοιχτή για συμμετοχές ή για υποστήριξη.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, στις εκλογές αυτές, για να τιμήσει τους πληττόμενους και αγωνιζόμενους ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία πολίτες, συμπεριέλαβε τον συμπολίτη & συναγωνιστή μας στην «Πρωτοβουλία» Μίλτο Καλαντζή, στον συνδυασμό της για την Εκλογική Περιφέρεια Αττικής.

Πιστεύουμε πως τώρα ξανά, οι παλιοί σας συναγωνιστές στην «Πρωτοβουλία», μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια χωρίς ντροπή και να σφίξουμε τα χέρια με εμπιστοσύνη, όπως το κάναμε στους αγώνες του 2010-2012. Και θα το ξανακάνουμε μαζί στους νέους αγώνες που έρχονται.

ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ

ΖΑΪΡΑ ΜΠΕΖΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΕΖΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ

Ετικέτες