Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κούρεμα των καταθέσεων και στις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε χθες στις 15.00 έξω από την βουλή των αντιπροσώπων στην Λευκωσία.

Παρά την δεύτερη συνεχιζόμενη αναβολή της ψηφοφορίας της κυπριακής βουλής για την έγκριση του ‘’κουρέματος’’ στις τραπεζικές καταθέσεις (που τέθηκε ως όρος για την χορήγηση δανείου 10 δισ.) και παρά την χρονική συγκυρία (Καθαρά Δευτέρα) ο κόσμος κατέβηκε μαζικά στο δρόμο αντιδρώντας στα σχέδια της τρόϊκας και της κυπριακής κυβέρνησης.

Στην διαμαρτυρία, που συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα, δυναμικό παρόν έδωσε η ΕΡΑΣ(Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση), ο αντεξουσιαστικός χώρος και οι antifaοπαδοί της Ομόνοιας. Ο κόσμος φωνάζοντας συνθήματα όπως, ‘’ληστές, ληστές καπιταλιστές τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές’’ και‘’ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει δεν πουλά’’ έδωσε την πρώτη του απάντηση στους δανειστές και στους ντόπιους διαβεσολαβητές τους. Το ΑΚΕΛ δεν είχε οργανωμένη παρουσία στη συγκέντρωση σε αντίθεση με τον λαϊκιστή & εθνικιστή Λιλίκα (υποψήφιο πρόεδρο στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές) που βρέθηκε εκεί με μερικές δεκάδες οπαδούς του προσπαθώντας να δώσει έναν ‘εθνοσωτηριακό’ τόνο. Το σύνθημα “σε Κύπρο Ελλάδα και Τουρκία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία” που ακούστηκε πολλές φορές από εκατοντάδες συγκεντρωμένους ξανάβαζε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση.

Την ώρα, λοιπόν, που η Κύπρος συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον (των Ευρωπαϊων αλλά και των Ρώσων καπιταλιστών από τη μια και των λαών της Ευρώπης που δοκιμάζονται από τα μνημόνια από την άλλη) ο σπόρος της αντίστασης έχει για τα καλά φυτρώσει! Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι και οι νέοι στην Κύπρο γνωρίζουν καλά ότι δεν θα τους σώσουν οι ξένοι ‘’προστάτες’’, γνωρίζουν καλά ότι οι ζωές τους είναι στα χέρια τους.

Η συνέχεια στις κινητοποιήσεις θα δοθεί σήμερα Τρίτη στις 18:00 έξω από τη βουλή, σε μια συγκέντρωση που αναμένεται να είναι πολύ μαζικότερη από τη χθεσινή. Εκείνη την ώρα οι βουλευτές θα συνεδριάζουν  υπό την ασφυκτική πίεση όχι μόνο των απο πάνω αλλά κυρίως των απο κάτω για να αποφασίσουν το ‘’μέλλον’’ της κυπριακής οικονομίας. Σε αυτή την αναμέτρηση πρέπει να νικήσουμε

Ετικέτες