Με κάλεσμα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα αντιφασιστική - αντικατασταλτική συγκέντρωση.

Με αφορμή τη δολοφονία των μεταναστών στο Φαρμακονήσι αλλά και την άγρια καταστολή της διαμαρτυρίας μελών της Αριστερής Ενότητας στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, γύρω στα 200 άτομα, κυρίως φοιτητές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Με συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρομοκρατίας που ασκεί, αλλά και με συνθήματα αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού περιεχομένου η χθεσινή κινητοποίηση έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα: η κυβέρνηση δολοφονεί και τρομοκρατεί, είτε μετανάστες, είτε οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί στην πολιτική της. 

Η χθεσινή κίνηση ήταν μία καλή πρώτη απάντηση, όμως, ίσως λόγω της έλλειψης χρόνου προετοιμασίας, δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση. Ο ρατσισμός (με ό,τι αυτός συνεπάγεται) ως εργαλείο διάσπασης των "από κάτω", και στη συνέχεια η τρομοκρατία και η καταστολή των οποιονδήποτε αντιδράσεων στην κυβερνητική πολιτική εντείνονται και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, και μας αφορούν όλους.

Η αριστερά οφείλει να στηρίξει εντονότερα την μάχη ενάντια σε αυτά τα ζητήματα και οργανώνοντας παρόμοιες κινητοποιήσεις, αλλά και με κινητοποίηση του κόσμου πέρα από αυτό το επίπεδο. Όπως λέει και το σύνθημα ο μόνος τρόπος να "σπάσει"  η τρομοκρατία, είναι στο δρόμο, με καταλήψιες και απεργίες. 





Ετικέτες