Η τρομοκρατική συστημική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αποπειράθηκε να πορευτεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 15/6. Πήρε θάρρος από την προβολή των θεατρινισμών του Μιχαλολιάκου απ'τα ΜΜΕ και, βέβαια, από τις δυο μονάδες παραπάνω που πήρε στις ευρωεκλογές.

Άλλη μια φορά, όπως τον περσινό Δεκέμβρη, η αστυνομία αξιοποιώντας τη “θεωρία των δύο άκρων”, απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί η γιορτή μίσους. Η πίεση του αντιφασιστικού κινήματος, ωστόσο, ανάγκασε τους χρυσαυγίτες να μεταφέρουν την εκδήλωση κοντά στα γραφεία τους, απέναντι απ' το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Η παρουσία 500 μελών αντιφασιστικών-αντιρατσιστών κινήσεων απέναντι απ' το χώρο της εκδήλωσης, παρότι σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, χάλασε τη φιέστα, στην οποία συγκεντρώθηκαν περίπου 150 οπαδοί καθώς και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα τους και ο Η. Κασιδιάρης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ η Χρυσή Αυγή μετά το πέρας της εκδήλωσής της πορευόμενη προς τα γραφεία της, επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να διαλύσει πολιτιστική εκδήλωση- που παρακολουθούσε πλήθος κόσμου -στο νεοκλασικό δίπλα στα γραφεία τους υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήταν ένας τρόπος κι αυτός για τους νεοναζιστές, μετά την αποτυχία τους να εμφανιστούν στο κέντρο της πόλης, να επιδείξουν τη δύναμη τους και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους επικαλούμενοι “εχθρούς” που τους επιβουλεύονται.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και η Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Α' Θεσσαλονίκης, η οποία δήλωσε:

Ο θεσμικός “αντιφασισμός” του κράτους και των μνημονιακών κομμάτων δεν θέλει και δεν μπορεί να περιορίσει την επιρροή των φασιστών. Ο αποπροσανατολισμός που επιχειρεί το σύστημα μέσω του φασισμού και του ρατσισμού, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την πιο πλατιά κινητοποίηση του προοδευτικού κόσμου και των εργαζόμενων, που αποτελούν και τα φυσικά θύματα του ναζισμού. Η ιδεολογική αποκάλυψη, η εγρήγορση απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάληψης δημόσιου χώρου από τη Χρυσή Αυγή και, κυρίως, η αποτελεσματική αντιμετώπισης της φτώχειας και της υποβάθμισης της ζωής μας από τη σκοπιά των συμφερόντων των πολλών, είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προκειμένου οι φασίστες να ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν: στους υπονόμους της ιστορίας και της ζωής”.

Ετικέτες