Με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, αποκλεισμένους δρόμους, κλειστούς σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ξύλο σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, υποδέχτηκε η κυβέρνηση τον Γερμανό Πρόεδρο, Γιόακιμ Γκάουκ.

Ακόμα ένα δείγμα κυβερνητικού αυταρχισμού και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας σήμερα 6/3. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί και κλούβες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει μια "υγειονομική ζώνη" απαγόρευσης διαδηλώσεων, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας. Στην ίδια λογική εντάσσεται και το κλείσιμο του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα για κάποιες ώρες.   

Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, καθηγητές, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω Κολωνακίου επιχείρησαν να σπάσουν τον ασυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ακυρώνοντας το κλίμα φόβου που έχει στηθεί από το πρωί με εντολή της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. 

Το πρωί, συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση προς το υπουργείο Οικονομικών. Στη Σταδίου όμως, ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, επιτέθηκαν στους διαδηλώτες με γκλοπ και χημικά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες. 

Δεν φτάνουν οι χιλιάδες απολύσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δεν αρκεί η κυβερνητική αδιαφορία για το 1,5 εκατ. ανέργους της χώρας. Όλο και περισσότερο πια το μνημονιακό καθεστώς καταφεύγει στην καταστολή, αποδεικνύοντας το βαθύ του μίσος για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Με αφετηρία την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την επόμενη εβδομάδα, το άμεσο καθήκον για το κίνημα και την Αριστερά είναι ένα: να τους διώξουμε όσο νωρίτερα γίνεται. Για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, για να περπατάμε και να διεκδικούμε το δίκιο μας ελεύθερα στο κέντρο της πόλης! 

Ετικέτες