Πάνω από 100 εργαζόμενοι στα σουπερ-μάρκετ «Αρβανιτίδης» διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη της Βέροιας στα πλαίσια της απεργίας που αποφάσισε το σωματείο και στήριξαν τους απολυμένους συναδέλφους τους στα δικαστήρια.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και απολύονται σε περίπτωση διαμαρτυρίας. Εφτά από τους απολυμένους για συνδικαλιστικούς λόγους εργαζόμενοι, έχουν καταθέσει μήνυση εις βάρος της επιχείρησης για απλήρωτες υπερωρίες, ρεπό και αποζημιώσεις που δεν τους δόθηκαν.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Α΄Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη. Σε δήλωσή της καταγγέλλει ότι: «στο εργασιακό περιβάλλον της συγκεκριμένης αλυσίδας σουπερ-μάρκετ που εξανάγκαζε συχνά τους εργαζόμενους σε παραιτήσεις, προστέθηκε τώρα, στο όνομα της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, η μη πληρωμή των δεδουλευμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα.  Προφανώς, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης χρησιμοποιεί την κρίση ως πρόσχημα αφού ανοίγει καινούρια επιχείρηση στο όνομα της συζύγου του. Αυτά τα φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά για αυτό και ο αγώνας των εργαζόμενων στον Αρβανιτίδη μας αφορά όλους για αυτό είμαστε στο πλευρό τους».