Από την Παρασκευή 17/5 οι εργαζόμενοι-ες στα σουπερμάρκετ EXTRA απεργούν μετά την προκλητική και ξαφνική απόλυση εργαζόμενης. Το αίτημα φυσικά είναι η επαναπρόσληψή της.

Οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο είναι οι εργαζόμενοι του πρώην «Καταναλωτή», οι οποίοι έπειτα από εκβιαστική πρόταση αποποιήθηκαν των δικαιωμάτων τους με «υπόσχεση» από πλευράς της εργοδοσίας ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Έτσι αν και πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν έως και 20 χρόνια (όπως και η εργαζομένη που απολύθηκε) κινδυνεύουν με απόλυση είτε χωρίς αποζημίωση είτε ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 1 χρόνο εργασίας (δηλαδή όσο και το διάστημα από την μετονομασία του «Καταναλωτή» σε EXTRA)!

Η εταιρία πρόβαλλε ως αιτία της απόλυσης την «ανάγκη» μείωσης του προσωπικού, όμως πρόσφατα έκανε προσλήψεις… Η πραγματικότητα είναι ότι θέλει να ανακυκλώσει τους εργαζόμενους απολύοντας του παλαιότερους και προσλαμβάνοντας νέους με μισθούς πείνας των 370 ευρώ.

Το Σάββατο 18/5 το εργατικό κέντρο Λαυρίου πραγματοποίησε συγκέντρωση στο χώρο του Σουπερμάρκετ. Αν και οι εργοδοσία έφερε εργαζόμενους από άλλα καταστήματα για να σπάσει την απεργία, ο κόσμος συμπαραστάθηκε στους απεργούς. Μάλιστα αποφάσισαν 48ωρη απεργία και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια των δράσεων τους σήμερα Τρίτη 21/5.

Η υποστήριξη της απεργίας από το σύνολο των σωματείων της πόλης είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της απεργίας. Παράλληλα είναι καθήκον της όλης της Αριστεράς της πόλης  να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της  των αγώνα των απεργών. O αγώνας των απεργών στα EXTRA είναι υπόθεση όλων μας.

(φωτό από 902.gr)

Ετικέτες