Χιλιάδες απεργοί στους δρόμους της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων για απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και πορεία προς τη βουλή.

Δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες η σημερινή απεργία και η παρουσία χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας στις συγκεντρώσεις και την πορεία που ακολούθησε.

Από νωρίς το πρωί στις απεργιακές φρουρές και από τις 10.00 και μετά στους δρόμους της πρωτεύουσας, εκφράστηκε η εργατική οργή ενάντια στην ισοπέδωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που οργανώνουν ο Σαμαράς και οι δανειστές, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, υγειονομικοί, υπάλληλοι στα ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, φαρμακοποιοί, φοιτητές, μετανάστες και άνεργοι, απαίτησαν να φύγει η ακροδεξιά κυβέρνηση της διαρκούς λιτότητας, να σταματήσουν οι απολύσεις και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες για παιδεία-υγεία-ασφάλιση. Μαζικά και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, της ΜΕΤΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Όπως φώναζαν χαρακτηριστικά οι δαιδηλωτές: «εμπρός λαέ, μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα, της ανατροπής». Είναι πλέον γενικευμένη η συνειδητοποίηση, ότι κανένας κλαδικός αγώνας δεν μπορεί να νικήσει από μόνος του. Χρειάζεται εδώ και τώρα ανατροπή της συγκυβέρνησης και των πολιτικών της μνημονιακής λεηλασίας.

Και για να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια-καθοριστικής σημασίας-ανατροπή, η κλιμάκωση των αγώνων, οι συντονισμένες και μαχητικές δράσεις που θα συσπειρώνουν εργατικές-λαϊκές δυνάμεις σε αυτή την προοπτική, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προϋπόθεση.