Μια σειρά εργασιακοί χώροι, σωματεία, παρατάξεις, πρωτοβουλίες εργαζομένων, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια ψηφίσματα τα οποία μας στάλθηκαν. Καθώς συνεχίζουν να παίρνονται αποφάσεις σε μια σειρά χώρους, ο κατάλογος θα ενημερώνεται διαρκώς. Στείλτε στο info@rproject.gr ψηφίσματα συμπαράστασης, ανακοινώσεις αλληλεγγύης για να δημοσιευτούν μαζί με τα ήδη συγκεντρωμένα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Εμείς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» -ενός νοσοκομείου που έχει μπεί στο στόχαστρο του μαύρου μετώπου της ΕΕ και του κεφαλαίου- καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που με τη φασιστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν έβαλε «μαύρο» μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στις ζωές της λαϊκής οικογένειας και όλων των ελεύθερων ανθρώπων.

Σήμερα κλείνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αύριο σειρά θα έχει ένα δημόσιο σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο και δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, προς όφελος της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Στόχος, είμαστε όλοι εμείς

Θέλουν εργαζόμενους δίχως δικαιώματα & ελευθερίες

Εμείς ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, σε όποιον τις έχει ανάγκη και ζητούμε τη δική σας βοήθεια προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματά μας και να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στον τομέα της υγείας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πράξη βίας που ξεθεμελιώνει τη δημοκρατία στη χώρας μας. Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Πατησίων» συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ

που παλεύουν για Εργασία, Δημοκρατία και Πολιτισμό.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Το πραξικόπημα δε θα περάσει!

Σοκ στη θέα των μαυρισμένων οθονών. Ρίγος για τον κυνισμό και τη σκληρότητα μιας απόφασης που με πραξικοπηματικό τρόπο διαλύει τη δημόσια τηλεόραση και σπρώχνει 2656 εργαζόμενους στο περιθώριο της ανεργίας, μέσα σε 4 ώρες.

Η μέθοδος ίδια. Ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, χυδαία και συλλήβδην επίθεση απαξίωσης προς όλους τους εργαζόμενους, μεταφορά των ευθυνών των κυβερνώντων σε αυτούς. Το ίδιο πολιτικό σύστημα, αφού συμπίεσε στον υπέρτατο βαθμό τα περιθώρια ανεξαρτησίας της δημόσιας τηλεόρασης προσπαθώντας να την μετατρέψει πλήρως σε θεραπαινίδα της εκάστοτε κυβέρνησης, τώρα την καταργεί, παραδίδοντας το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης ολοκληρωτικά και απευθείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Τους «ξεσκολισμένους» στην επιστήμη της παραπληροφόρησης και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης.

Στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται, δεν υπάρχει η ανάγκη προσχημάτων.

Το “success story” της κυβέρνησης δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει άμεσα να θυσιαστούν στον Μολώχ του «προγράμματος διεξόδου από την κρίση», ενός προγράμματος που οι ίδιοι πια ομολογούν ότι έχει αποτύχει, αλλά που συνεχίζουν να εφαρμόζουν πειθήνια και με φανατισμό, σμπαραλιάζοντας μια χώρα, το λαό της και ιδιαίτερα τους νέους της. Μέχρι το τέλος του χρόνου οι απολύσεις πρέπει να φτάσουν τις 4000, στον επόμενο στις 12500. Και έπεται συνέχεια.

Σήμερα είναι η δημόσια τηλεόραση που εμφανίζεται να μη χωράει στο “success story” της κυβέρνησης και σφραγίζεται. Αύριο θα είναι τα δημόσια νοσοκομεία και τα δημόσια πανεπιστήμια. Ήδη το σχέδιο Αθηνά, άνοιξε το δρόμο.

Αλλά η ιστορία δεν γράφεται μόνο από τις αποφάσεις των «πάνω». Η βιαιότητα, η αντιδημοκρατικότητα και ο κυνισμός της απόφασης πρέπει να αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Από το σκοτάδι της ενημέρωσης που βύθισε χθες μια ολόκληρη χώρα η κυβέρνηση, μόλις το μήνυμα που εκπεμπόταν δεν ταίριαζε με τις παράτες και τους ψεύτικους επικοινωνιακούς παραδείσους που στήνει πάνω στα αποκαΐδια μιας ρημαγμένης χώρας, ας ξεπηδήσει ένα ελπιδοφόρο κίνημα αλληλεγγύης και αγώνα.

Να αποσυρθεί, τώρα, το Διάταγμα που καταργεί τη δημόσια τηλεόραση. Το πραξικόπημα δεν θα περάσει!

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την ΕΡΤ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θεωρεί απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε. Από χθες η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο!!! Αυτό συνεπάγεται το άμεσο κλείσιμο από χθες το βραδυ των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ καθώς και την απόλυση πάνω από 2.500 χιλιάδων εργαζομένων της εταιρείας.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, με πράξη μάλιστα νομοθετικού περιεχομένου, που αφορά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους δεκάδων οργανισμών, συνιστά μία ακόμη σοβαρή πράξη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από επιχειρήματα περί δήθεν εξυγίανσης της ΕΡΤ. Συνιστά μία σοβαρή επίθεση στην πολυφωνία, στον πλουραλισμό, στο πολιτιστικό έργο που προήγαγε η δημόσια τηλεόραση τόσα χρόνια, και αποτελεί εν τέλει πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία.

ΤοΔημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί το πλούσιο ιστορικό αρχείο της. Ο Δήμος μας δεσμεύεται να σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στα κόμματα, στον υπουργό Τύπου κ. Κεδίκογλου, στον ημερήσιο και τοπικό Τύπο.

12/6/2013


Φοιτητικός Σύλλογος

Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

Ο φοιτητικός σύλλογος εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης που συνεχίζει την αύξηση του αριθμού των ανέργων. Προσθέτει τρεις χιλιάδες ανέργους στο ήδη μεγάλο ποσοστό που έχει δημιουργήσει.

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτική των κυβερνήσεων, έχει ως στόχο την κατάργηση όλου του δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση καταστέλλει τους αγώνες του λαού που διεκδικεί τα δικαιώματα του. Πιο συγκεκριμένα, επιστρατεύει, απολύει και διώκει ποινικά όσους εναντιώνονται στην πολιτική αυτή. Είδαμε πως, η κατάργηση και η συγχώνευση δημόσιων φορέων ώθησε χιλιάδες οικογένειες στα όρια της φτώχειας.

Συνεχίζει τα βήματα «ανάπτυξης», κλείνοντας και την ΕΡΤ. Είναι λάθος να εξισώσουμε τους πενήντα υψηλόμισθους με τους υπόλοιπους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης. Επιπρόσθετα, τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια κοστίζουν πολύ περισσότερο στο ελληνικό κράτος και κατά συνέπεια στην τσέπη του λαού.

Ο Φ.Σ. εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στη διάλυση της ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πλατεία Πάρκου. Στηρίζει και συμπαραστέκεται σε όλους τους εργαζομένους. Διεκδικούμε μαζί με όλους τους πολίτες μια ποιοτική ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Τετάρτη

12 Ιουνίου 2013



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β -  6945833231, 6936828341, 6978741064 -  prolipsiworkers@yahoo.gr

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΓΗΣΕΙ

Οι ντόπιοι υποταχτικοί της τρόικας τόσο έχουν ξεκόψει απ’ το μέτρο, που νομίζουν ότι μπορούν να εκποιήσουν ολόκληρους κόσμους. Δημοκρατία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Πολιτισμό, Αλληλεγγύη, Μνήμη – ο «κατάλογός» τους είναι μακρύς κι όλοι κι όλα νομίζουν ότι «χωράνε» σ’ αυτόν. Θεοί χοντρέμποροι. Θεοί ραγιάδες. Θεοί γελοίοι.

Αφού φίμωσαν την δημόσια τηλεόραση, αφού εκχυδάισαν την μορφωτική, αισθητική και πνευματική αποστολή της, αφού την χρησιμοποίησαν για να βολέψουν 30-40 κομματικούς «φίλους» που ως σύνολο παίρνουν σχεδόν τόσα χρήματα όσα όλοι μαζί οι υπόλοιποι 2.500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τώρα την δολοφονούν. Κόβουν ένα κομμάτι της προσωπικής και συλλογικής ιστορίας μας, για ν’ αφήσουν την «ενημέρωση» αλλά και τα συμβόλαια (λ.χ. αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ) σε μεγαλοεργολάβους, πετρελαιάδες και εφοπλιστές ιδιοκτήτες καναλιών, που οφείλουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τους έχουν καν παραχωρηθεί νόμιμα οι συχνότητες που εκμεταλλεύονται.

Όσοι ανακουφίζονται, νομίζοντας ότι «γλιτώνουν τον εαυτούλη τους» με την «θυσία» της ΕΡΤ πλανώνται οικτρά. Στο στόχαστρο έχουν ήδη μπει σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κρατικές βιομηχανίες, όλες οι κοινωνικές δομές – χωρίς να εξαιρούνται οι δομές πρόληψης και θεραπείας της εξάρτησης. Οι προφάσεις είναι έτοιμες, τις ακούμε και για την περίπτωση της ΕΡΤ: «κόστος-όφελος», «καθυστερήσεις», «ανεπάρκειες». Τα εργαλεία επίσης έτοιμα: πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις.

Και τότε, όσοι τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και γλωσσοκοπανούν «θα σας σώσουμε», θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και θα τσακώνονται στα τηλεπαράθυρα.  Χωρίς να κάνουν κάτι στην πράξη, για να μην «διαταραχθεί η πορεία της χώρας».

Το Σωματείο μας, όπως κάθε άλλη συλλογικότητα της χώρας που δεν έχει αλλοτριωθεί πλήρως, που δεν κρύβεται πίσω απ’ το δάχτυλό της, αντιδρά ενάντια στο πραξικόπημα της διακοπής αναμετάδοσης του σήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και του κλεισίματός της, που «διαπαιδαγωγεί» με τον πιο καταχθόνιο και βίαιο τρόπο τον Λαό στην συντριβή και των τελευταίων απομειναριών της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας. Με αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ, με συμμετοχή μας στο λαϊκό κύμα συμπαράστασης και αντίστασης, που αυθόρμητα γεννήθηκε. Για το σταμάτημα του εξανδραποδισμού της κοινωνίας και της διάλυσης της χώρας – καθήκον συλλογικό απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα, που τόσο έχουν κακοποιήσει οι «πολύχρωμοι» υλοποιητές των μνημονίων. Σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, που αφήνει την προάσπιση της Δημοκρατίας στον Πατριωτισμό των Ελλήνων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σήμερα με μία απίστευτη κίνηση αυταρχικού αιφνιδιασμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την διάλυση της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των εργαζομένων.  

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ρίχνοντας μαύρο στην ΕΡΤ, ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση, μαύρο στο πολιτισμό, μαύρο στην πολυφωνία και χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταδικάζει την βάρβαρη κυβερνητική απόφαση και δηλώνει την αγωνιστική συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση όχι μόνο πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, αλλά και να αναβαθμιστεί ο ενημερωτικός και πολιτιστικός της ρόλος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης,  εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στη συγκέντρωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και  ώρα 19:30 έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης των τοκογλύφων, με την ανοικτή υποστήριξη της νέο-ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο 2.650 μονίμους συναδέλφους μας.

Με το πρόσχημα των «ελλειμμάτων» και της «σπατάλης» για τα οποία οι ίδιοι ευθύνονται, αλλά στην ουσία για να εξυπηρετηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς την Τρόϊκα και τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα των μεγαλο-καναλαρχών, επιχειρείται χωρίς προσχήματα πλέον, να ισοπεδωθεί ότι έχει απομείνει από τα στοιχειώδη εργασιακά μας δικαιώματα.

 Αν σήμερα στο στόχαστρο είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αύριο θα είναι η δική μας σειρά. Γιατί πρέπει να είναι σε όλους σαφές, ότι ηΠράξη αυτή δεν αφορά όμως μόνο την Ε.Ρ.Τ. Αφορά ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ! Με αυτήν στην ουσία, δεν καταπατάται μόνο το Σύνταγμα αλλά και η θεμελιώδης κοινοβουλευτική αρχή της δεδηλωμένης, αφού είναι προφανές πως η κυβέρνηση, δεν διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Η Πράξη αυτή συνιστά ευθέως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας. Είναι μια σχεδιασμένη κίνηση ώστε η ενημέρωση να υπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο την κυβερνητική και Τροϊκανή προπαγάνδα, την καθημερινή πλύση εγκεφάλου που ταιριάζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Απέναντι στους παπαγάλους των Τροϊκανών και των εγχώριων κουκουλοφόρων της διαπλοκής, που αξιοποιώντας ένα κλίμα χυδαίου κοινωνικού αυτοματισμού, επιχειρούν να μας στρέψουν ενάντια σε συναδέλφους μας που μάχονται πλέον για το αναφαίρετο δικαίωμα τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ: ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, το ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους!

Με αυτό το σκεπτικό, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα:

·         Να καλέσει ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ σε συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 13-6-2013.

·         Να καλέσει την Ομοσπονδία μας, να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσειςστο χώρο των Ασφαλιστικών Ταμείων, με αποφάσεις που είναι ανάγκη να λάβει αμέσως.

·         Να καλέσει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν μαζικά το παρόν στις συγκεντρώσεις που διεξάγονται στις 7μμ, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγ. Παρασκευή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 13/6





ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

(ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ «ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ», ώρα 10:30πμ)

         ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Χ. ΛΥΜΠΕΡΑΣ                                                                                      Ν. ΜΕΛΕΣΣΑΝΑΚΗΣ

















ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ & ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που παραδίδει στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το Σωματείο μας:
Καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών κατάργησης δημόσιων οργανισμών & φορέων και απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο για συγχώνευση – κατάργηση και παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους στους ιδιώτες.
Καλεί όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να πάρουν θέση, να συμπαρασταθούν έμπρακτα – να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Οφείλουμε να δώσουμε δυναμική απάντηση σ’αυτή την προκλητική απόφαση – οφείλουμε να εμποδίσουμε τα εφιαλτικά τους σχέδια.
Καμιά αναμονή – Κανένας φόβος – Κανένας εφησυχασμός. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ!
Πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, να οργανώσουμε την αντίσταση & αντεπίθεση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με συντονισμένους και καλά προετοιμασμένους αγώνες με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ!

    Η «Εφ.Συν.» για την ΕΡΤ

H «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που με απροσχημάτιστο, πρωτοφανή στα χρονικά τρόπο, επέλεξε να φιμώσει τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης. Εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ δηλώνει «παρών» στη συγκρότηση δυναμικού μετώπου των εργαζομένων, ώστε να αναχαιτιστεί ο καταστροφικός – καθ΄ υπόδειξη της τρόικας – κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.


ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Βούλας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
Αιφνιδιαστικά, με μία πραξικοπηματική ενέργεια, η κυβέρνηση της εκποίησης  της δημόσιας περιουσίας έκλεισε  χθες τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Όμως, δεν  απολύονται μόνο 2656 εργαζόμενοι. Καταπατάται κάθε έννοια ελεύθερης άσκησης της δημοσιογραφίας. Καταπατάται το αγαθό της ελεύθερης  ενημέρωσης. Πυροβολείται η δημοκρατία.
Η ΕΡΤ είναι  δημόσια περιουσία. Φτιάχτηκε με τα χρήματα των εργαζομένων, όλων των ανδρών και των γυναικών που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα. Φτιάχτηκε με τα δικά μας χρήματα.
Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα κατά την αυριανή επίσκεψή της στο υπουργείο Υγείας πρόκειται να ζητήσει το κλείσιμο άλλων 5 Νοσοκομείων και 600 Τμημάτων και υποθέτουμε βάσιμα πως η κυβέρνηση θα συναινέσει.
Δεν πάει άλλο! Ο τόπος μας πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από την τρικομματική εταιρεία εργολαβιών, λουκέτων και δημοπρασιών.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Θα μας βρουν  μπροστά τους! Όλοι και όλες στο  δρόμο, να ξεμπερδεύουμε με την Τρόικα και τους εγχώριους υπαλλήλους της. Να τελειώνουμε με τις μνημονιακές πολιτικές.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ                                                                   ΔΗΜ. ΓΑΡΔΙΚΛΗΣ


Σ. Ε. Κ Τ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α. Ε.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ και μάλιστα με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου παραβιάζοντας κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό όριο. Η Κυβέρνηση ξεπερνά τον εαυτό της επιλέγοντας τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών .

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρωθούν στις 12:00 στο κεντρικό κτίριο της Κτηματολόγιο Α.Ε. για να μεταβούμε στο ραδιομέγαρο.

Καλούμε και του εργαζόμενους στην υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.


Σωματείο  Ξεν/λων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

Η Κυβέρνηση με την παράλογη, στρεψόδικη και αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Όπως όλα μέχρι τώρα έτσι και αυτό χάνονται με βεβιασμένες κινήσεις.

Φιμώνει την ενημέρωση, τον δημοκρατικό πλουραλισμό, την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την φαυλοκρατία, την ευνοιοκρατία και το πάρτυ των ημετέρων που το πελατειακό σύστημα της μεταπολίτευσης και η ίδια συμμετείχε και εξέθρεψε. Τώρα ξαφνικά το ανακάλυψαν όλα. Τόσα χρόνια οι διοικήσεις και οι Υπουργοί δεν γνώριζαν τίποτα; Ξαφνικά όπως όλα τα ανακάλυψαν και αυτά;

Η εκτροπή είναι ολοφάνερη, η επίκληση της δήθεν μείωσης του ανταποδοτικού τέλους που αποδίδουν οι πολίτες είναι υποκριτική και μικρής σημασίας για τον υπερφορολογούμενο λαό, αντίθετα η προσφορά της Ε.Ρ.Τ ενημερωτικά, πολιτιστικά, πολιτικά ανεκτίμητη. Το τέλος της ΕΡΤ δεν είναι χαράτσι τόσα χρόνια την χρησιμοποιούσατε για προβολή των δραστηριότητες των, που μας έφεραν μέχρι εδώ. Ξαφνικά με αύξηση τις ανεργίας, κατάργηση του ταμείου ανεργίας για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μας σκέπτονται και θέλουν να μας απαλλάξουν από αυτό το χαράτσι ενώ μας έχουν βάλει μεγαλύτερα και μας έχουν εξαθλιώσει.

Μας έχουν μειώσει μισθούς, δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη και οι συνθήκες εργασίας είναι γαλέρας.

Ο σχεδιασμός τους στοχεύει σε μια υποβαθμισμένη, ελεγχόμενη από Κυβερνητικά φερέφωνα, ενημέρωση όπως ήταν μέχρι τώρα.

Η πρωτόγνωρη για τα χρονικά μας διακοπή της μετάδοσης ήταν κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ.  και σε κάθε Εργαζόμενη ή Εργαζόμενο

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Στην μάχη για ανατροπή της απόφασης και για ανοιχτή Ε.Ρ.Τ με ανεξαρτησία και δημόσιο χαρακτήρα και όχι διορισμένες διοικήσεις για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και να .

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου τις 13.06.2013 και ώρα 11:00.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΟΛΟΙΓΙΑ ΕΝΑΝΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ

Για το Σωματείο

Πρόεδρος                            Γ. Γραμματέας

Κων/νος Νικολιδάκης        Μανώλης Δρυγιαννάκις



Πανελλαδικο Σωματειο Προσωπικου ΜΙΣΚΟ "Η Ενοτητα"

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ

Σημερα επεσαν εντελως οι μασκες.  

Με την πραξη νομοθετικου περιεχομενου για τον ξαφνικο θανατο της ΕΡΤ,η τρικομματικη κυβερνησηΣαμαρα αποδεικνυει οτι εχει μετεξελιχθει σε κυβερνηση των πιο ακραιων ακροδεξιων κυκλων.

ΣΗΜΕΡΑ  ΠΛΗΤΕΤΑΙ  Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ενημερωση παραδινεται ολοκληρωτικα στους Πρετεντερηδες και  ολους τους σφουγγοκωλαριους του συστηματος.

Καλουμε ολους τους εργαζομενους και τον λαο να παρουμε στα χερια μας την υποθεση αυτη υπερασπιζομενοι την Δημοκρατια και την Δημοσια πληροφορηση,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η  Διοικηση  του Πανελλαδικου Σωματειου προσωπικου ΜΙΣΚΟ