Αν η 5 Ιουλίου είναι η ημερομηνία που στην Ιστορία θα γραφτεί ως η μέρα εκείνη που ο Ελληνικός λαός έστειλε ένα ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών και ταυτόχρονα μήνυμα αντίστασης κι ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου η 13η Ιουλίου, ημέρα υπογραφής μιας νέας μνημονιακής συμφωνίας, είναι ημέρα απογοήτευσης και διάψευσης των ελπίδων.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Η εντολή ήταν καθαρή.

Βάζουμε τέρμα στις πολιτικές της λιτότητας

Να εφαρμοστούν πολιτικές ταξικής  μεροληψίας υπέρ των λαϊκών τάξεων

Αποκατάσταση της Εθνικής και Λαϊκής κυριαρχίας

Εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προοπτική της χώρας.

Ήταν πολιτικά λάθος, αυτή η καθαρή λαϊκή εντολή να εκληφθεί  ως εντολή συνεννόησης- και μάλιστα και από κοινού ερμηνείας του δημοψηφίσματος- με τα φθαρμένα και υπό κατάρρευση κόμματα του μνημονιακού μπλοκ. Τα κόμματα της υποταγής που συνέπραξαν σε  όλα τα εναντίον της Κυβέρνησης πραξικοπήματα. Στο μέγα πραξικόπημα των δανειστών στο παράλληλο τηλεοπτικό πραξικόπημα των καναλαρχών, αυτοί  που συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε κάθε επιθετική ενέργεια.

Κατανοούμε απόλυτα  τον αρνητικό διεθνή συσχετισμό στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης ΕΕ και τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε ένα μη συντεταγμένο GREXIT.

Η σκληρή όμως αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποδοχή και πολύ περισσότερο την υλοποίηση από μια αριστερή κυβέρνηση μιας μνημονιακής συμφωνίας με φρικιαστικά μέτρα που οδηγούν σε  βίαιη παραπέρα φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας,  στην απώλεια κάθε ίχνους Εθνικής κυριαρχίας και στραγγαλισμό της δημοκρατίας.

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε τμήμα της ηγεσίας, για τον εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε  ότι δεν είναι δυνατός ο τερματισμός  της λιτότητας στα πλαίσια της σημερινής ιδεολογίας και της πολιτικής  πρακτικής της  Ε.Ε..

Ευθύνη για την μη ύπαρξη ενός εναλλακτικού σχεδίου απεμπλοκής από τα εφιαλτικά σχέδια των διεθνών τοκογλύφων. Είναι επιτακτική ανάγκη να εκπονηθεί από το κόμμα, ένα ρεαλιστικό σχέδιο που η εφαρμογή του θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα και τον λαό από την ασφυκτική νομισματική και οικονομική – πολιτική της σημερινής Ε.Ε.  

Σήμερα είναι αναγκαίο να δοθεί απάντηση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο σε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής κάθε πτυχής της νέας μνημονιακής λαίλαπας.

Ζητάμε από την Κ.Ε. να ανοίξει τον διάλογο, συγκαλώντας τα κομματικά όργανα, σύμφωνα  με το καταστατικό, για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου  σχεδίου εναλλακτικού στην εφαρμοζόμενη πολιτική της ευρωζώνης.     

Οι εργαζόμενοι, θα παλέψουν μαζί με  τα κοινωνικά κινήματα, το σύνολο του δοκιμαζόμενου λαού για να ακυρώσουν τα μνημόνια.

 Μαζί  με τον λαό, πλάι στο λαϊκό κίνημα θα είμαστε και εμείς γιατί στο όνομά μας δεν δεχόμαστε και δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές.

Να συνεχίσουν οι επιτροπές αλήθειας του δημόσιου χρέους και η επιτροπή για τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση να σταματήσει την υλοποίηση των μνημονίων,  να εφαρμόσει το πρόγραμμα και τις συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι σαφές ότι στη πολιτική των δανειστών περιλαμβάνεται και το grexit, το περίφημο σχέδιο Σόιμπλε. Grexit με τους όρους των δανειστών θα σημαίνει χειρότερες μέρες για το λαό και τη χώρα. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το βάθεμα της χρεοκοπίας και τη παραπέρα φτωχοποίηση του λαού μας.

Είναι η ώρα το κόμμα μας στο σύνολό του, ενωμένο χωρίς κυνήγι μαγισσών και ποινικοποίηση των  διαφορετικών απόψεων, με σεβασμό στις πλειοψηφικές αποφάσεις των οργάνων, στις συνεδριακές του αποφάσεις και τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία,  να περιφρουρήσει  τα ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του, αποφεύγοντας κάθε εξέλιξη με αρνητικές για τον λαό μας συνέπειες. 

Ετικέτες