24/7 Συντρόφισσες και σύντροφοι, Μετά την ήττα του λαού και του τόπου με την συμφωνία του πρωθυπουργού και πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα- που χωρίς την εξουσιοδότηση ούτε του λαού, που στις 5/7 είπε ένα μεγάλο όχι στα μνημόνια, την υποτέλεια και την υποταγή, αλλά ούτε και των οργανώσεων του κόμματος – είμαστε στην δυσάρεστη θέση να πούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι συμβατή σε κανένα σημείο της με τις αρχές του κόμματος, με τις αποφάσεις του συνεδρίου, και με το καταστατικό ενός αμιγώς αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος που συγκέντρωσε τις ελπίδες του λαού για μια αλλαγή πορείας λέγοντας όχι στα μνημόνια και την υποταγή στα ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Για άλλη μια φορά με πρόφαση τη «διάσωση της Ελλάδας » και γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τόσο την απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015  όσο και  το μεγάλο όχι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου,  προχώρησαν σε πραξικόπημα κατά του ελληνικού λαού  βάζοντας την θηλιά της άτακτης χρεωκοπίας ή της συνέχισης της πολιτικής του Σόιμπλε – ΕΕ που είχε ο τόπος με τις κυβερνήσεις των μνημονίων της λιτότητας και του στραγγαλισμού του ελληνικού λαού .

Με έκπληξη όμως συνειδητοποιήσαμε ότι σε αυτήν την άποψη είχε προσχώρησει και ο Αλέξης Τσίπρας αφού γύρισε στην Ελλάδα. Τον στείλαμε νικητή με τον περήφανο λαό στο πλάι του και γύρισε ηττημένος και όχι με μια απλή ήττα, αλλά με την υποχρέωση να συνεχίσει την 5η αξιολόγηση και να πει «ναι σε όλα», σκύβοντας το κεφάλι και στέλνοντας  ταυτόχρονα μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς του νότου ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα με τις εκλογές και την αλλαγή συσχετισμό δυνάμεων  .

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σκαγιοπουλείου λέμε όχι στο μνημόνιο και καλούμε όλους τους βουλευτές του Σύριζα να μην ψηφίσουν τίποτα από εδώ και στο εξής που να αντιβαίνει τις αρχές του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς στο οποίο ανήκουμε. Καλούμε επίσης όλες τις οργανώσεις Σύριζα  να ενεργοποιηθούν και να βγάλουν τον λαό στον δρόμο για την κατάργηση του μνημονίου Τσίπρα –Καμμένου-Σόϊμπλε .

·         Απευθυνόμαστε στα όργανα του κόμματος και κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή, να βάλει ένα τέλος στην αισχρή καταστρατήγηση του καταστατικού μας - που πάρα το αίτημα των 109 συντρόφων της ΚΕ άμεσης σύγκλισης του οργάνου, δεν έχει συνεδριάσει ακόμα – και να συνεδριάσει άμεσα.

·         Καλούμε όλες τις Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν απόφαση για έκτακτο συνέδριο μελών του κόμματος- και όχι για ανοιχτό συνέδριο χειροκροτητών φίλων του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ αλά Γιωργάκη, όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού – όπως αιτούμαστε κι εμείς.

Η  οργάνωση μελών Σύριζα Σκαγιοπουλείου δηλώνει παρών και αγωνίζεται για την κατάργηση του νέου μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς και δεν έχουμε κανένα λόγο ύπαρξης σαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξουμε ένα νέο μνημόνιο για τα συμφέροντα της κερδοφορίας του κεφαλαίου  και των τραπεζών. Η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός με την ύστατη λαϊκή εντολή – εκλογική νίκη – είναι να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του απέναντι στο λαό που τον έφερε σε αυτή τη θέση: να κυβερνήσει την Ελλάδα και να τη βγάλει από την σφηκοφωλιά που έχει πέσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει σύμφωνα με τις αρχές του.

Ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ και όχι ό,τι προκύψει.

Ετικέτες