Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ εκφράζει την αντίθεσή της στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το σύνολο των θέσεων και των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την εκπεφρασμένη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όπως αυτή αποτυπώθηκε στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Τα μέτρα της συμφωνίας είναι υφεσιακά, αντιαναπτυξιακά, πλήττουν τις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά και τη μεσαία τάξη.

Στο ανωτέρο πλαίσιο εντάσσεται και η ψήφιση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, παρά την πρόσφατη εκπεφρασμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δικηγόρων. Ειδικά οι ρυθμίσεις του νέου ΚΠολΔ για δίκες χωρίς μάρτυρες και δικηγόρους, αλλά και οι διατάξεις που αφορούν στην αναγκαστική εκτέλεση και στους πλειστηριασμούς πλήττουν τους πλέον κοινωνικά αδύναμους, ενώ ευνοούν τις Τράπεζες.

Υπό τις παρούσες συνθήκες καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της σύγκλησης των συλλογικών οργάνων του κόμματος ιδιαίτερα δε ενός έκτακτου συνεδρίου, με σκοπό την πολιτική αντιμετώπιση των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί.

Η ενότητα του κόμματος στη βάση της αριστερής, ριζοσπαστικής φυσιογνωμίας του, θεωρείται από όλους μας αδιαπραγμάτευτη.

Πειραιάς, 23.07.2015

Ετικέτες