Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η επιχείρηση «εξάρθρωσης» της Χρυσής Αυγής

Μέχρι χθες, ήταν «επιχειρησιακός αρχηγός» της και επίσημα χαρακτηρισμένης ως εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με «περιοριστικούς όρους» της πλάκας. Ο λόγος για τον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή και πρωτοπαλίκαρο της Χ.Α. Μαζί του και οι άλλες βουλευτές της Χ.Α. που απολογήθηκαν χθες: Παναγιώταρος και Μίχος. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Λαγός.   

Το γεγονός είναι μια θεαματική ανατροπή της εικόνας που θέλησαν να διαμορφώσουν οι εταίροι της μνημονιακής κυβέρνησης, περί «αποφασιστικότητας» στο να «τσακίσουν το νεοναζιστικό μόρφωμα», όπως δήλωσε ο Σαμαράς.

Δείχνει τα όρια του «αντιφασιστικού αγώνα» των Δένδια - Σαμαρά - Βενιζέλου.

Δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει γρήγορα την πληγή που άνοιξε γι’ αυτήν όταν βρέθηκε εξαναγκασμένη να χτυπήσει τους φασίστες, γιατί γνωρίζει ότι σύντομα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον πραγματικό αντίπαλο, την Αριστερά και το κίνημα.

Δείχνει το εύρος των ερεισμάτων που έχουν οι ναζί στον κρατικό μηχανισμό (αστυνομία - δικαστικό σώμα), αφού μόνο διάθεση συγκάλυψης είτε εσκεμμένη πλημμελή οργάνωση του κατηγορητηρίου μπορούν να σημαίνουν αυτές οι αποφυλακίσεις. Δείχνει ότι οι ναζί παραμένουν «σεβαστή» εφεδρεία για την αστική τάξη, για να μπορεί να επιβάλλει τα μνημόνια, αλλά και στον αγώνα για την εξουσία ενάντια στο κίνημα και την Αριστερά, καθώς η μνημονιακή κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και οι μνημονιακές εφεδρείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν καταρρεύσει. 

Δείχνει ότι με την επιχείρηση «εξάρθρωσης» της Χ.Α., που πλέον εξελίσσεται σε φάρσα, δεν ξεμπερδέψαμε με το θανάσιμο κίνδυνο του φασισμού. Ότι το φασισμό θα τσακίσει το κίνημα, ότι ο αντιφασιστικός αγώνας χρειάζεται ένα αντιφασιστικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, δικτυωμένο σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, τις γειτονιές, στηριγμένο στο ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς.    

Η Αριστερά και το κίνημα πρέπει να καταγγείλουν την εξελισσόμενη σε φαρσοκωμωδία επιχείρηση «εξάρθρωσης» της Χ.Α. Να απαιτήσει την τιμωρία των δολοφόνων και των φυσικών και ηθικών αυτουργών της μαφιόζικης και δολοφονικής δράσης της Χ.Α. Να απαιτήσει την αποκάλυψη και «εξάρθρωση» όλων των εκτεταμένων στηριγμάτων του ναζισμού στον κρατικό μηχανισμό.

Και να ετοιμαστεί για τη μάχη ενάντια στα μνημόνια, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης, για την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανοίξει το δρόμο για την εξουσία των εργαζομένων.

Ετικέτες