Την Παρασκευή, 26 Απρίλη, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος Αντρέας Κριτσωτάκης.

Ο Αντρέας πάλεψε μέσα στο κίνημα και τις γραμμές της Επαναστατικής Αριστεράς για πάνω από 50 χρόνια.

Η πολιτική ζωή του άρχισε με τον αγώνα των εργατών του Καπνεργοστάσιου της Αθήνας, στο μεταίχμιο της πτώσης της δικτατορίας και του ξεσπάσματος της μεγάλης εργατικής Μεταπολίτευσης. Μέσα από αυτήν και άλλες πολλές κινηματικές εμπειρίες που ακολούθησαν, η στράτευσή του αποδείχθηκε οριστική. 

Από την αρχή έκανε την επιλογή να οργανωθεί. Υπήρξε μέλος της ΣΕΠ και σύντομα πέρασε στην ΟΣΕ και στη συνέχεια στο ΣΕΚ, όπου έδρασε για περίπου 30 χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΕΑ και στις γραμμές της έμεινε σταθερά μέχρι το τέλος της ζωής του. 

Ο Αντρέας υπήρξε ένας από τους ανθρώπους του κινήματος και των οργανώσεων της Αριστεράς που μπορούσε να κολυμπά σαν το ψάρι στο νερό, μέσα στον κόσμο. Έδειξε σε πολλούς νεότερους αγωνιστές και αγωνίστριες πως γίνεται η δουλειά της αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, της τοπικής δράσης, της συστηματικής προπαγάνδας, της διαρκούς και συγκροτημένης παρέμβασης,  

Έχοντας μπολιαστεί από το ριζοσπαστισμό της δεκαετίας του '70, έζησε τη ζωή του στα γεμάτα. Στις φιλίες, στα νησιά, στα γλέντια και στις ζεστές σχέσεις με τους ανθρώπους, αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ. 

Προς τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Η ΔΕΑ έχασε έναν πολύτιμο, αγαπημένο σύντροφο.

Η πολιτική του κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο Καισαριανής, τη Δευτέρα 29 Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι.

Ετικέτες