Όσοι και όσες στηρίξαμε ενεργά το εγχείρημα της ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, δουλέψαμε για την ανάδειξή της σε ηγεμονική δύναμη και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η ανάδειξή της στην κυβέρνηση, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχτούμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα του γ΄ μνημονίου, της λιτότητας, της ενσωμάτωσης στην ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές, τις συνεδριακές θέσεις, το πρόγραμμα και πάνω απ' όλα την αγωνιστική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Αρνούμαστε όμως να υποστηρίξουμε το κόμμα στη μνημονιακή μετάλλαξη, όπου οδηγήθηκε από την ηγετική του ομάδα, και τη συνεχή διολίσθησή του σε όλο και πιο αρχηγικές-αντιδημοκρατικές-αντισυντροφικές ατραπούς.

Αποχωρούμε από την ΟΜ Κουκακίου-Πλάκας και συνολικά από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συνεχίζουμε την πάλη για όσα μας έφεραν στις τάξεις του, πλέον μέσα από την ενεργητική υποστήριξη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Καλούμε τους συντρόφους μας στη συγκρότηση ενός λαϊκού-ενωτικού-πατριωτικού μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας, της αποικιοποίησης και της αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Ζέρβα Σταυρούλα, Καραγεωργόπουλος Κώστας, Κρόκος Νικόλας (μέλος συντ.ΟΜ), Κρόκου Κρυσταλλία, Μπότσης Παναγιώτης (αν.συντονιστής), Παπαγεωργίου Μαρίνος, Πετρουνάκης Μπάμπης, Τριάντη Έφη

Ετικέτες