Χθες ήταν μια «μαύρη» μέρα! Από τη μια, η ιμπεριαλιστική Ευρώπη έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο: κατάργησε απροσχημάτιστα τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, με μια κατάπτυστη συμφωνία «επαναπροώθησης» στην Τουρκία «παράτυπων» μεταναστών.

Στην Τουρκία που εμπλέκεται στρατιωτικά στον πόλεμο στη Συρία, που είναι σε ανοιχτό πόλεμο με τους Κούρδους στις νοτιοανατολικές της περιοχές, που το καθεστώς της είναι σε παροξυσμό αυταρχικής σκλήρυνσης… Ένοχοι όχι μόνο για την κατάργηση στην πράξη της Σύμβασης της Γενεύης για το άσυλο, αλλά και ηθικοί αυτουργοί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - οι ίδιοι που συμμετείχαν στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες «εξαγωγής δημοκρατίας» με τις κανονιοφόρους, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη κ.λπ.

Για κάθε «παράτυπο» που θα επιστρέφει διά της βίας στην Τουρκία, ένας «νόμιμος» θα μετεγκαθίσταται στην Ευρώπη, αλλά με ανώτατο πλαφόν μετεγκαθιστάμενων τις… 72.000! Ο μικρός Λίβανος φιλοξενεί 1,5 εκατ. πρόσφυγες, αλλά η Ευρώπη των εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων θα αποδεχτεί 72.000, για να απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες (αφού πάνω από τον αριθμό 72.000 θα είναι πλέον όλοι «παράτυποι»). 

Δεν πρόκειται ασφαλώς για την «Ευρώπη» γενικώς αλλά για τη ρατσιστική Ευρώπη-«φρούριο», για την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. της άγριας λιτότητας και των μνημονίων, για την Ευρώπη-ιμπεριαλιστική φυλακή των λαών της. Για τη σύγχρονη Ιερή Συμμαχία, για μια σύγχρονη, ηπειρωτικών διαστάσεων Βαστίλλη που πρέπει να διαλύσουμε, να γκρεμίσουμε!

Σε αυτή την Ευρώπη, η θλιβερή ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο ευθυγραμμίστηκε πλήρως, αλλά πανηγυρίζει για τη συμφωνία! Όχι μόνο προσυπέγραψαν την κατάργηση της συνθήκης της Γενεύης για το άσυλο, όχι μόνο αναδείχτηκαν σε ηθικούς συναυτουργούς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι το δικαίωμα στο άσυλο εκατομμυρίων ανθρώπων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη τους διμερές ζήτημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υπό την μπαγκέτα του ΝΑΤΟ! Δεν υπάρχει επικοινωνιακό εύρημα για να καλύψει αυτή τη ντροπιαστική στάση που να μη χρειάζεται τη συνδρομή ενός Γκέμπελς!

Αυτή η κυβέρνηση, με μόνο πλέον «πρόταγμα» το να παραμείνει στην κυβερνητική εξουσία, ξεπουλάει τα πάντα, και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς! Υπέγραψε μνημόνιο, συγκυβερνά με ακροδεξιούς, εκλιπαρεί τη συναίνεση του Λεβέντη και των παλιών μνημονιακών για να ψηφιστούν και εφαρμοστούν τα νέα μνημονιακά μέτρα, έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ψηφίζει όλη την γκάμα των ρατσιστικών αποφάσεων της Ε.Ε., στέλνει κατατρεγμένους ανθρώπους πίσω στο σφαγείο ή στην καλύτερη περίπτωση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία σε αγαστή συνεργασία με το καθεστώς του Ερντογάν, ανακάλυψε ότι υπάρχουν «παράτυποι» μετανάστες στους οποίους «αρμόζει» η επαναπροώθηση στο σφαγείο ή ο εγκλεισμός σε πολλές νέες «Αμυγδαλέζες», στρατιωτικοποιεί τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος αναθέτοντας τα περιβόητα hot spots στο υπουργείο Άμυνας, συντηρεί μια Κόλαση στην Ειδομένη για να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες ώστε να μην ασκούν πλέον πίεση στα σύνορα.

Και όλα αυτά, στο όνομα της Αριστεράς! Ε, λοιπόν, όχι! Όχι στο όνομά μας! Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δεν θα υποχωρήσει. Οι αντιστάσεις στα μνημόνια δεν θα υποχωρήσουν. Το δρόμο αυτής της κυβέρνησης, που αποφάσισε να υλοποιήσει και τα πιο κρυφά όνειρα της ελληνικής άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού φτάνοντας εκεί που δεν διανοήθηκαν καν οι μνημονιακοί προκάτοχοί της, θα τον σταματήσουμε!

Κάτω η κατάπτυστη συμφωνία της ρατσιστικής και ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη-«φρούριο»!

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο - έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες «άνευ όρων»!

Δεν υπάρχουν παράτυποι άνθρωποι και λαθραίες ψυχές.

Οι πρόσφυγες και η αλληλεγγύη θα νικήσουν!      

Ετικέτες