Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ακούγεται να λέει ανοιχτά την επίσημη αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία, ότι τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Δένδια υπηρετούν πιστά την απάνθρωπη-ακροδεξιά πολιτική ρατσιστικού μίσους, που προπαγανδίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι να μην τρίβουν τα χέρια τους μετά οι Χρυσαυγίτες;

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ που αποκάλυψε το Hot Doc και μεταδόθηκε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5":

http://stokokkino.gr/article/4440/Arxigos-ELAS-Prepei-na-tous-kanoume-to-bio-abioto

Σοκαριστικές οι δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος - όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc - προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών στην Ελλάδα. "Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος οτι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών" λέει ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος μιλώντας σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εκφράζει επίσης και τη ρατσιστική άποψη οτι εφόσον οι μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι θα κλέβουν και θα ληστεύουν. Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με τον Διευθυντή της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, John Dalhuisen να ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.   «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξακριβώσουν  κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας τηρούν το νόμο και προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.» «Σε ένα πλαίσιο στο οποίο η ελληνική αστυνομία βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο για ενδεχόμενους δεσμούς με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, τα φερόμενα σχόλια από τον ανώτατο αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Η εμπιστοσύνη και ακεραιότητα της ελληνικής αστυνομίας απαιτεί λεπτομερή και ανεξάρτητη διερεύνηση της αυθεντικότητας των σχολίων αυτών.» Τα τελευταία χρόνια, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες ΜΚΟ έχουν τεκμηριώσει πολυάριθμα περιστατικά κακομεταχείρισης και παράνομων απωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Διεθνής Αμνηστία έχει επίσης τεκμηριώσει τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών.

Ετικέτες