Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διάσωση του «Ασκληπιείου Βούλας» πραγματοποιήθηκε το πρωί στο νοσοκομείο από το Σωματείο Εργαζομένων. Στη συγκέντρωση, πέραν των εργαζομένων, δυναμικό «παρών» έδωσαν και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή. Όλοι με μια φωνή, βροντοφώναξαν: όχι στην υποβάθμιση και στη συρρίκνωση του νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί 1,5 εκατ. κατοίκους στα νότια της Αττικής και είναι σε γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες, και μάλιστα: χωρίς αξονικό τομογράφο και με 346 κενές θέσεις προσωπικού, την ώρα που απολύονται συμβασιούχοι και οι εργολαβίες, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δίνουν και παίρνουν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να συγκαλυφτούν τα προβλήματα του νοσοκομείου, προσφάτως, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ επιχείρησε να τρομοκρατήσει, να απειλήσει και να φιμώσει εργαζόμενο στο νοσοκομείο, τον ιατρό παθολόγο Αντώνη Καραβά, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει το ζήτημα, αυτό δηλαδή της υποβάθμισης, της απαξίωσης αλλά και της χρηματοδότησης προς το νοσοκομείο, που εμφανίζει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας ως κρατική χρηματοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα είναι εφοπλιστικό χρήμα.

Για την κατάσταση στο νοσοκομείο, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, Δέσποινας ΤοσονίδουΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σώσουμε το Ασκληπιείο από την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση.