Η κυβέρνηση εκκενώνει το Ελληνικό για χάρη του Λάτση και των επιχειρηματικών συμφερόντων

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει την εκκένωση του Ελληνικού από τους πρόσφυγες άμεσα (μέσα στο μήνα).

Ήδη από Δευτέρα 22/5 έχει προγραμματιστεί η αποχώρηση όλων των οργανώσεων (ΜΚΟ) από το χώρο που διαμένουν οι πρόσφυγες, πλην των γιατρών και της ομάδας της διανομής φαγητού. 

Οι πρόσφυγες αφήνονται σταδιακά στη μοίρα τους, μια μοίρα που δεν αποφάσισαν, αλλά υποχρεώνονται να βιώσουν, μια μοίρα που τους «επιφυλάσσουν» οι ιμπεριαλιστικοί, ατέρμονοι, βάρβαροι και τραγικοί πόλεμοι, η ανελέητη φτώχεια στις χώρες τους. Από αυτή τη μοίρα προσπάθησαν να ξεφύγουν. Η «πολιτισμένη» Δύση τους «υποδέχτηκε» με το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX, με υδάτινους και σιδερένιους φράκτες και προσπάθησε να τους κάνει το «βίο αβίωτο» για να τους απωθήσει παραδειγματικά. Και με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η Ελλάδα των μνημονίων, εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά, τους απομονώνει από την υπόλοιπη κοινωνία, τους στερεί στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ξαποστέλνει τα προσφυγόπουλα σε ξεχωριστά ωράρια στα σχολεία, σαν μαθητές διαφορετικής «κατηγορίας».

Η «επιλογή» που προσφέρεται στους πρόσφυγες του Ελληνικού είναι να μεταφερθούν σε χώρο έξω από τη Θήβα, ή σε αντίστοιχα απομονωμένα κέντρα «φιλοξενίας», εκτός πόλεων και μακριά από την Αθήνα.

Τα μνημόνια δεν χωράνε «ευαισθησίες» για κανέναν άνθρωπο που εξαρτάται από τη δουλειά του για να ζήσει, είτε είναι ντόπιος, είτε μετανάστης. Τα δικαιώματα των λαών αποτελούν «πολυτέλειες» στην εποχή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Ολόκληρες πόλεις κι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα, μαζί με άφθονο δημόσιο χρήμα. Από τη Ν. Φιλαδέλφεια και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, έως το Βοτανικό και την Κέρκυρα, γήπεδα και μπετά προκρίνονται, ιδιωτικές επιχειρήσεις στήνονται εκεί που υπάρχουν δημόσιοι χώροι. Και στο Ελληνικό αυτό συμβαίνει. Ο χώρος εκκενώνεται για να παραχωρηθεί στο Λάτση και σε άλλους «επενδυτές», για να φτιαχτεί καζίνο, Mall και ξενοδοχεία, αντί να αξιοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου).

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους φορείς, τα συνδικάτα, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τις οργανώσεις της Αριστεράς, να σταθούμε όλοι μαζί στο πλευρό των προσφύγων, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να επιλέξουν ό,τι εκείνοι θεωρούν καλύτερο για τους ίδιους, το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουμε συμφέρον να παλέψουμε μαζί για:

• ίσα δικαιώματα για όλους

• ανοιχτές δομές φιλοξενίας, μέσα στις πόλεις μας

• ανοιχτά σχολεία, με ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων

και ενάντια:

• στο ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών

• στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή

• στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ

• στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης

• στις πολεμικές προετοιμασίες και τους εξοπλισμούς

Ετικέτες