Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων που είχαν οδηγηθεί σε δίκη για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 29/8/12.

Οι οδηγοί κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια. Θυμίζουμε ότι είχαν συλληφθεί μετά τη λήξη της τότε διαμαρτυρίας, κατά τη διαδρομή και στο γκαράζ του Δήμου Νίκαιας και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Από νωρίς στα δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοί τους και αλληλέγγυοι,  ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν συνδικαλιστές, δήμαρχοι και η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη. Στην κατάθεσή της, η βουλευτής, όπως και άλλοι μάρτυρες, απέδειξε το αυθαίρετο της σύλληψης και το ανυπόστατο των κατηγοριών.

Μετά την πρόσφατη-απροκάλυπτη καταδίκη των τριών συνδικαλιστών στους ΟΤΑ, η σημερινή απόφαση αποτελεί μια νίκη στη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, μιας και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης. Βαφτίζοντας "επίορκους" όσους αντιστέκονται στις πολιτικές της λιτότητας και της διάλυσης του δημόσιου τομέα, οδηγώντας τους σε αυτοδίκαιη αργία και διαθεσιμότητα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνδικαλιστές του τιμούν το ρόλο τους και πρωτοστατούν στους εργατικούς αγώνες. Η μαζική και ενωτική αντίσταση των εργαζομένων και της κοινωνίας, θα ακυρώσει στην πράξη κάθε απόπειρα ποινικοποίησης και καταστολής των δίκαιων αγώνων για δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.  

Ετικέτες