Μαζικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και της Αριστεράς, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, σήμερα (16/1) στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 15.00 ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Με αφετηρία την Ομόνοια, χιλιάδες διαδηλωτές κατέληξαν με πορεία στη βουλή, φωνάζοντας συνθήματα και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους μαθητευόμενους μάγους του Μαξίμου, ότι η επιχειρούμενη κατεδάφιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δε θα περάσει: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Αυτή ήταν του Τσίπρα, η συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα Ταμεία».  

Το «παρών» στο κάλεσμα των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ έδωσαν  η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα 5μηνιτών, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Δυναμικό και με αρκετό κόσμο το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, ενώ παρουσία είχαν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δικτύωση για τη Ριζ. Αρ. κ.α.). Δυστυχώς, το ΠΑΜΕ-που καλεί σε ξεχωριστή κινητοποίηση στις 23/1-δε συμμετείχε στη σημερινή δράση.

Με αφετηρία το σημερινό συλλαλητήριο, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του εκτρώματος Κατρούγκαλου την ερχόμενη εβδομάδα από διάφορους κλάδους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ναυτεργάτες κλπ.) και στόχο μια γενική απεργία-σεισμό στις 4 Φλεβάρη, που θα συνενώσει όλες τις επιμέρους κοινωνικές αντιστάσεις, το μπλοκάρισμα της νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. 

Ετικέτες