Πέμπτη 12 Νοέμβρη Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

Με το παρόν θέλουμε να θυμίσουμε   κάποιες από τις δράσεις μας στην πανδημία  και να απευθύνουμε  ένα ύστατο κάλεσμα  τόσο στην  αρμόδια ΥΠΕ όσο και στους τοπικά  υπευθύνους   δήμαρχο,  αντιπεριφερειάρχη και βουλευτή,   να  δράσουν   και αυτοί  αναλόγως,   παίρνοντας     την υπόθεση  στα σοβαρά ,  πριν  τα αδιέξοδα και η κατάρρευση  του ΕΣΥ  επεκταθεί στην περιφέρεια άρα   και στο νησί μας.    Θυμίζουμε εδώ ότι η πρόσφατη  πρόσληψη μερικών  δεκάδων εργαζομένων στο νοσοκομείο μας,  κυρίως βοηθητικού  προσωπικού,  λιγότερο νοσηλευτικού  και κανενός  γιατρού ,   όλων  συμβασιούχων  διετίας και  όχι μονίμων, αποτέλεσε μια αδιαμφισβήτητα  σημαντική  «ένεση»  ενίσχυσης του νοσοκομείου μας,    μακριά όμως από τα δικά μας αιτήματα για προκηρύξεις  με ειδικά κίνητρα    μόνιμου  προσωπικού  κυρίως   γιατρούς  ( με  αξιοπρεπή  μισθολογική αναβάθμιση ) και νοσηλευτές ,   όπως προβλέπει ο οργανισμός  του νοσοκομείου που  σήμερα  είναι  καλυμμένος μόνο στο 50%.

Επειδή  όλοι κρινόμαστε  για τις πράξεις και τις απόψεις μας ,  οφείλουμε να  θυμίσουμε ότι από την αρχή της πανδημίας εμείς δεν σταματήσαμε να  ζητάμε:

  • Την  χρήση μάσκας ακόμα από το φετινό Μάρτη   και όταν από τους υπευθύνους του υπουργείου   χαρακτηρίζονταν  μέχρι και επικίνδυνη .  Εφαρμόστηκε  τελικά  καθολικά  έξη μήνες αργότερα.
  • Τον έλεγχο των εισαγόμενων τουριστών,  που από 15 Ιουλη  κατέκλυσαν το  νησί και τη χώρα, με δύο test διαφοράς  10 ημερών  πριν την πτήση.     Εισπράξαμε την κατάργηση  του test ακόμα και  για  τις  72 ώρες πριν,  ακόμα και για τις   πιο επικίνδυνες  χώρες προέλευσης
  • Την αναπλήρωση  όλων των συνταξιοδοτημένων  αλλά και αποχωρησάντων γιατρών μέσα από προκηρύξεις των θέσεων τους  μαζί με γενναία αναβάθμιση των μισθών  μας , όπως  και το ΣΤΕ είχε αποφασίσει . Εισπράξαμε   σιγή  , συνέχιση  της αμοιβής μας με 4,5 Ε την ώρα  και  στις περισσότερες  περιφέρειες περίπου  την  κατάργηση    αποπληρωμής  άρα και διενέργειας των  επιπλέον εφημεριών.
  • Την  πλήρη στελέχωση   τουλάχιστον τόσο της μονάδας covid όσο και της σημαντικότατης για τη Ζάκυνθο   ΜΕΘ με γιατρούς και νοσηλευτές , χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την λειτουργία της  κυρίως   με προσωπικό από άλλες επίσης υποστελεχωμένες κλινικές.    Εισπράξαμε την  μερική αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων και των  τακτικών ιατρείων με αναπάντητο το ερώτημα   «άραγε στην καραντίνα  οι ασθενείς  με έκτος  covid παθήσεις  σταματούν να χρειάζονται φροντίδα;    και  για τα  τακτικά χειρουργεία αντέχουν  οι πολίτες να απευθύνονται στον έκτος Ζακύνθου ιδιωτικό τομέα;»

Χτές   ο υπουργός παραδέχτηκε  το  μεγάλο  εκτός  covid έργο που καταγράφηκε στο ΕΣΥ τους τελευταίους μήνες χωρίς να σχολιάσει  καν  τι θα απογίνουν  σήμερα αυτοί οι ασθενείς.  Αντί  να κινητοποιήσουν τις εφεδρείες  από  την οικονομική  συμβολή της  Ευρώπης  αλλά και του τραπεζικού  μας συστήματος  προκειμένου  να  εμπλουτίσουν  το σύστημα με  χώρους  ,  εξοπλισμό  και  γενναίες  προσλήψεις  ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που θα αμείβεται  στο μέσο όρο της Ευρώπης,     επέλεξαν  να χρησιμοποιήσουν :                                                                                                                   α) εσωτερικές εφεδρείες  του  ήδη  αποδεκατισμένου  ΕΣΥ χρησιμοποιώντας  χώρους και  υπάρχοντες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και υπηρεσιών που φρόντισαν  να  τους ελαφρύνουν από εργασία  με την περιστολή λειτουργίας των τμημάτων τους  έκτος  covid .                                                                                                                                         β) «υποθετική»   δυνατότητα να     «βοηθήσουν»    γιατροί του ιδιωτικού τομέα, όταν αυτός όχι μόνο έλαμψε με την απουσίας   του σε  όλη την πανδημία   αλλά  και  καθόλου εγγύηση δεν μπορεί  να αποτελεί  ο αποσπασματικός,   διοικητικά προβληματικός   και με σαφείς   διακρίσεις    ως προς τις  αμοιβές ,   χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών   που  καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα βρουν   ενδιαφερόμενους γιατρούς   ειδικά  εν μέσω της   πανδημίας. 

Ζητάμε  όχι αύριο  αλλά  από  «χτες»  μάλιστα   :

  1. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  (ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΉΞΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ)   ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ COVID19 ,  ΤΗΣ ΜΕΘ αλλά  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
  2.  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ,  ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  3.  ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  4. ΔΩΡΕΑΝ   ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ   Πρ.Φρ.Υγ.
  5.   ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΏΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Εμείς σαν  μαχόμενοι  υγειονομικοί   από την πρώτη στιγμή  είπαμε ότι θα δώσουμε την μάχη για την υγεία του λαού και αυτό κάνουμε  στην πράξη!   Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να  διεκδικούμε ακόμα και κάτω από τη μάσκα  τα δικαιώματα μας   για τα αυτονόητα .  

 Θέλουμε  το ΕΣΥ  να αντιμετωπίσει την πανδημία  και μετά από αυτήν  να παραμείνει  αξιοπρεπές για τους εργαζόμενούς του,  αποτελεσματικό και  «ΜΟΝΙΜΟ» για τους  πολίτες.

Την Πέμπτη 12/11/2020 στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ καλούμε όλους τους εργαζόμενους  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην  είσοδο  του Νοσοκομείου στις 8:30 το πρωί, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ετικέτες