Πλήθος οργανώσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς διαδήλωσε την Τρίτη 24/10 υπέρ της Ηριάνννας και του Περικλή που παραμένουν όμηροι της αστικής δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Η απόρριψη της αίτησης αναστολής για ακόμη μια φορά προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε μεγάλη μερίδα κόσμου με επίκεντρο τη νεολαία. Η Ηριάννα και ο Περικλής είναι δύο νέοι άνθρωποι που παραμένουν στη φυλακή χωρίς επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ενοχή τους. Οι οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυες στη μάχη τους.

Αυτό έγινε και χθες όπου μια πορεία 1000 ατόμων ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος. Υπήρχε παλμός και τα βασικά συνθήματα που ακούγονταν σχετίζονταν με το δικαίωμα στην ελευθερία, την ταξική φύση της δικαιοσύνης και την κατάργηση των τρομονόνομων. Των νόμων με τους οποίους ο καθένας/μια από εμάς είναι εν δυνάμει τρομοκράτης και που η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει προκλητικά να διατηρεί σε ισχύ.

Είναι δεδομένο ότι η απάντηση στο πρόβλημα της Ηριάννας και του Περικλή δε βρίσκεται στα κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη δυναμική του αλληλέγγυου κινήματος που υπερασπίζεται το καταφανέστατα δίκαιο αίτημά τους. Οι συναυλίες, οι ακτιβισμοί, οι πορείες και οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν μέχρι να πάρουμε την Ηριάννα και τον Περικλή πίσω.

Είναι καθήκον όλων μας.