Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμρτυρίας, για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος.

Το Σάββατο  1 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμρτυρίας, για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν, αντισεξιστικές-αντιρατσιστικές συλλογικότητες, ΛΟΑΤΚΙ ομάδες και οργανώσεις της αριστεράς. Η διαδήλωση χαρακτηρίστηκε από δυναμισμό, παλμό και μια ικανοποιητική μαζικότητα. Τα συνθήματα, εστιάζαν κυρίως στην δολοφονική επίθεση,  στην βεβήλωση που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τις φασιστικές ομάδες και στον ρατσισμό που δέχονται καθημερινά πολλοί συμπολίτες/ τριες μας.

Η πορεία σταμάτησε για ένα χρονικό διάστημα έξω από την Γαδά φωνάζοντας συνθήματα, προς τις αστυνομικές αρχές για τις βαρύτατες ευθύνες που έχει η αστυνομία για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Στα σκαλάκια του αστυνομικού τμήματος πολύς κόσμος άφηνε και ένα παπούτσι ως συμβολική πράξη, καθώς την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ζακ του είχε φύγει το ένα παπούτσι.

Τα μηνύματα και τα συμπεράσματα που έχουν βγει από την συγκεκριμένη διαδήλωση είναι, ότι στην εποχή των μνημονίων ο σεξισμό, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, και η εκμετάλλευση παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις.

Τα αντανακλαστικά του κινήματος και της αριστεράς είναι αρκετά ικανοποιητικά και αυτό έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις με πρόσφατα παραδείγματα την κινητοποίηση των μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις και την κινητοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων για την καταδίκη της καθαρίστριας. Χρέος, λοιπόν  του κινήματος και της αριστεράς είναι να συνεχίσει να παλεύει μαζικά για όλα αυτά τα ζητήματα και να οργανώνει αγώνες μικρούς και μεγάλους, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αλλά θύματα στο μέλλον.

Ετικέτες