Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, oι εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στο ΙΚΑ διεξάγονται σε μια συγκυρία, όπου ο κόσμος της μισθωτής εργασίας αναμετράται για μια ακόμη φορά με την εφαρμογή ή όχι των σκληρών μέτρων του 3ου Μνημονίου. Ήδη μετράμε έξι χρόνια μνημονίων, έξι χρόνια συνεχούς επίθεσης στους μισθούς μας, στα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και στις ζωές μας. Έξι χρόνια καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, έξι χρόνια εμπαιγμού, εκβιασμού και εκφοβισμού.

Κι όμως, ακόμα δεν είδαμε τον πάτο του βαρελιού. Το έργο έχει συνέχεια : Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ψήφισε ένα ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα ("κόφτης"). Μας οδηγούν σε Μνημόνιο και λιτότητα διαρκείας, ενώ καταργείται κάθε έννοια Συντάγματος και Δημοκρατίας, καθώς δεν θα αποφασίζει το Ελληνικό Κράτος για κανένα νόμο. Και αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα στην κατεύθυνση της επαναπόκτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως προεκλογικά υποσχόταν. Δημιουργούν το υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, για να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι περιορισμοί για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οι οποίοι απελευθερώνονται πλήρως από 01/01/2018! Επιπλέον το πακέτο περιλαμβάνει δεκάδες άμεσους και έμμεσους φόρους, που δεν πλήττουν παρά μόνο τα λαϊκά στρώματα. Και επιπλέον δεν έκαναν τίποτα προς την κατεύθυνση του να επαναποκτηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως προεκλογικά υποσχόταν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Με το νέο Ασφαλιστικό-τερατούργημα η κυβέρνηση απεργάζεται την σταδιακή αποχώρηση του κράτους από την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και την αλλοίωση του αλληλέγγυου χαρακτήρα της, μετατρέποντας την σύνταξη από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση. (Μειώσεις συντάξεων, απώλεια δικαιωμάτων συγκεκριμένων ομάδων συνταξιούχων π.χ. Χηρες κ.α.)

Ο διαχωρισμός της σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική», όπου το κράτος θα εγγυάται μόνο το πρώτο μέρος, μετατρέπει το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανοίγει ο δρόμος διάπλατα για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Εμείς σαν εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση θιγόμαστε όχι μόνο στο κομμάτι των συνθηκών εργασίας, αλλά και της ύπαρξης των θέσεων μας στο νέο φορέα.

Το άρθρο 52 του νόμου Κατρούγκαλου αναφέρει ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα καταρτιστεί το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, όπου θα καθοριστεί: «ο αναγκαίος αριθμός θέσεων του προσωπικού, που θα κατανεμηθεί στις κατά τόπους υπηρεσίες του, κατά κατηγορία και κλάδο»!  Επίσης υπάρχουν πολλά θολά σημεία στην μεταφορά του προσωπικού των Ταμείων και των Τμημάτων στο νέο φορέα, όπου δίνουν την δυνατότητα στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και Διοίκηση για κινητικότητα και διαθεσιμότητες!

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι η ηγεσία του συνδικάτου μας δεν οργάνωσε, όπως έπρεπε τους αγώνες μας, αλλά περιορίστηκε σε έναν χαλαρό, κλασικού τύπου αμυντικό συνδικαλιστικό αγώνα, χωρίς τα απαραίτητα οργανωτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που χρειαζόταν αυτός ο αγώνας. Ενώ και οι προσπάθειες διάφορων ανεξάρτητων και μη σχημάτων, δεν βοήθησαν αποτελεσματικά το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων του ΙΚΑ.

Το νέο κύμα επίθεσης έχει ξεδιπλωθεί άμεσα με ολική αναδιάρθρωση του κράτους, ώστε να γίνει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των δανειστών, της τρόικας, της Ε.Ε. και εμείς ως υπάλληλοι του δημοσίου να εφαρμόζουμε αδιαμαρτύρητα και πειθήνια τις πολιτικές αυτές που ρημάζουν την κοινωνία και κλέβουν από τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όσα μας έκλεψαν και από όσα σχεδιάζουν να μας κλέψουν ακόμη.

Αν δώσουμε στους δανειστές και στην κυβέρνηση χρόνο και κινηματική ύφεση, είναι σίγουρο ότι η δημιουργία του ΕΦΚΑ, θα έχει την χειρότερη κατάληξη για εμάς τους εργαζόμενους.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Κ.Α."

Προσπαθώντας να απαντήσουμε στις επιθέσεις που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι του ΙΚΑ παίρνουμε την πρωτοβουλία για να συγκροτήσουμε μια Νέα Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη στο χώρο.

Σήμερα που μεγάλα τμήματα εργαζομένων πλήττονται επείγει να εμφανιστεί δυναμικά μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα.

Για να δοθεί μια αδιάλλακτη μάχη ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου ΕΕ-ΔΝΤ

Πιστεύουμε στις συλλογικές δράσεις και στις συλλογικές αποφάσεις. Επιδίωξη μας είναι η παράταξή μας να μην αποτελεί ένα εκλογικό μηχανισμό ανάδειξης προσώπων. Δε θέλουμε επαγγελματίες συνδικαλιστές, γι αυτό και πιστεύουμε στην κυκλική εναλλαγή των εκλεγμένων εκπροσώπων στις έδρες.

Πιστεύουμε στην αναζωογόνηση του συλλόγου με την ουσιαστική ενεργοποίηση των Επιτροπών Βάσης. 

Οι εργαζόμενοι μπορούν μέσα από διαδικασίες βάσεις να επιβάλλουν την δημιουργία ενός ενοποιημένου αγωνιστικού και διεκδικητικού σωματείου απέναντι στην εφαρμογή αντεργασιακών μέτρων.

Για ένα σωματείο με χαρακτηριστικά σύγκρουσης με τις υπάρχουσες «ηττοπαθείς λογικές» που θα μάχεται τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Δεν θα αρκεστούμε απλά στην ενημέρωση εργαζομένων αλλά θα παλέψουμε για την δημιουργία αγωνιστικών γεγονότων, θεωρώντας ότι υπάρχουν προϋποθέσεις νίκης.

Πιστεύουμε στην επικοινωνία, συνεργασία και αλληλεγγύη με τα υπόλοιπα σωματεία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, με τις διάφορες συλλογικότητες που αναπτύσσονται στην κοινωνία ως κύτταρα αντίστασης στην μνημονιακή επίθεση.

Θεωρούμε ότι αντί να ψάχνουμε αυτά που μας χωρίζουν από τους άλλους εργαζόμενους, πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν.

Βάζουμε μπροστά τις κοινές μας ανάγκες, τα κοινά μας προβλήματα, τη διάθεση και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν, αυτά που μας ανήκουν. Εμείς πιστεύουμε ότι έτσι μόνο μπορούμε να νικήσουμε. Δεν υποτασσόμαστε στους εκβιασμούς τους. Δεν αποδεχόμαστε τα σχέδιά τους για εμάς.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ

Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ:

· Δημόσιο, Αναδιανεμητικό, Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

·Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος, την κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

·Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος.

·Να χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή, η ανασφάλιστη και η ελαστική εργασία, που ζημιώνουν τα Ταμεία με δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια για την "αναμόρφωση" των συνδικάτων, την κατάργηση των απεργιών.

·Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων της 9Κ, καμία απόλυση

Στηρίξτε – Ψηφίστε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Οι Υποψήφιοι μας:

1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΙΛΙΟΥ-ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

2. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

3. ΚΑΜΠΑ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

4. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

5. ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

6. ΤΣΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ

7. ΤΥΛΙΓΑΔΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

8. ΧΑΣΑΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΠΔΔ

Ετικέτες