Οι διεθνείς οργανισμοί εξακολουθούν να αδυνατούν, μέχρι αυτή τη στιγμή, να βάλουν τέλος στην ισραηλινή επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και υπό το φως άλλων διεθνών θέσεων που υποστηρίζουν και δικαιολογούν τον ισραηλινό στρατό κατοχής να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας και τις δολοφονίες αθώων παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και αρρώστων, των οποίων ο αριθμός έχει φτάσει στη στιγμή της σύνταξης αυτής της επιστολής: (9.500) μάρτυρες, μεταξύ των οποίων (3.900) παιδιά και (2.509) γυναίκες.

Αυτός ο ισραηλινός πόλεμος εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, είναι ένα έγκλημα πολέμου, μια γενοκτονία, μαζική δολοφονία και καταστροφή όλων των πτυχών της ζωής στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ουσιαστικά υποφέρει από έναν ασφυκτική ανθρωπιστικό αποκλεισμό , μια συνεχιζόμενη κρίση λόγω της ισραηλινής πολιορκίας που της επιβλήθηκε για περισσότερα από 17 χρόνια.

Μπροστά στα μάτια και τα μάτια του κόσμου, η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει τα εγκλήματά και γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς αποτροπή . Αυτό είναι που το οδηγεί στην περαιτέρω εγκληματικότητα με τη δολοφονία αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, ασθενοφόρων και κέντρων εκτοπισμού και τη δολοφονία συνεργείων Τύπου για την αποτροπή της αλήθειας, διαπράττοντας έτσι αποτρόπαια φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη σύγχρονη εποχή.

Η κατοχή εμβαθύνει τα εγκληματικά της εργαλεία στην επιθετικότητά της κατά της Λωρίδας της Γάζας σφίγγοντας την πολιορκία και κόβοντας το ρεύμα, το νερό, τις επικοινωνίες και το Διαδίκτυο στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση που υφίστανται οι άμαχοι στη Λωρίδα και αποτελεί έγκλημα πολέμου που απαιτεί ισχυρή και αποτελεσματική διεθνή δίκη κατά της κατοχικής κυβέρνησης, της πολιτικής και στρατιωτικής της ηγεσίας.

Η κατοχική αποτροπή της άμεσα αναγκαίας εισόδου επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδίως των απαραίτητων φαρμάκων και αναγκών σε καύσιμα νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων, είναι έγκλημα για το οποίο πρέπει λογοδοτεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Όσο για την ισραηλινή κατοχική πολιτική εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού από τη Λωρίδα της Γάζας, ώθησης των κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και υιοθετώντας τη μέθοδο μαζικού και τυφλού βομβαρδισμού, δολοφονίας και καταστροφής κτιρίων, κατοικιών, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει μέχρι στιγμής τις 40 χιλιάδες οικιστικές μονάδες. καταστράφηκε ολοσχερώς, αυτή η εγκληματική πολιτική είναι η ίδια που χρησιμοποίησαν οι τότε παράνομες ισραηλινές τρομοκρατικές ενέργειες για τη διάπραξη σφαγών κατά των Παλαιστινίων και τον εκτοπισμό τους το 1948.

Η απόρριψη αυτού του εκτοπισμού από τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας και η προσήλωσή τους να παραμείνουν στη γη και την πατρίδα τους είναι φυσική απάντηση στο ισραηλινό έγκλημα κατά αμάχων, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών.

Ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να ξαναζήσει την εφιαλτική, παλαιστινιακή Νακμπα του 1948, καθώς έχει τις ρίζες του στη γη του και κάνει αμέτρητες θυσίες , δεν μπορεί να παραμελεί τα εγγυημένα νόμιμα δικαιώματά του.

Η εσκεμμένη στόχευση από την ισραηλινή κατοχή των κεντρικών γραφείων του ΟΗΕ και των διεθνών σχολείων της UNRWA, η δολοφονία συνεργείων Τύπου, οι βομβαρδισμοί σε τζαμιά και εκκλησίες και η διάπραξη σφαγών που στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, εντάσσονται στο πλαίσιο του εξοντωτικού πολέμου που διεξάγεται από την κατοχή κατά της Λωρίδας της Γάζας, και είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η κατοχή δεν δίνει σημασία στους διεθνείς νόμους ενώ ενθαρρύνεται να το πράξει από τις διατυπωμένες θέσεις ορισμένων χωρών που ευθυγραμμίζονται με αυτήν, ιδιαίτερα με τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Με τη συνέχιση του ισραηλινού πολέμου και της βάρβαρης επιθετικότητας κατά της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας και ενόψει των εγκλημάτων που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής κατά της παιδικής ηλικίας και όλων των πτυχών της ζωής στην πληγείσα Λωρίδα, κληθήκαμε να απευθύνουμε αυτή την διεθνή ανθρωπιστική έκκληση: Σταματήστε τον γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στις χώρες μας.

Από κυβερνήσεις, πολιτικούς, κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς φορείς, καλούμε τα εξής:

Πρώτον: Η επίθεση της ισραηλινής κατοχής κατά της Λωρίδας της Γάζας είναι έγκλημα πολέμου και γενοκτονία που απαιτεί διεθνή επέμβαση και απόδοση νομική ευθύνη για καταδίκη, άμεση διακοπή και απόρριψη αυτών των εγκλημάτων. Ως εκ τούτου, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου και τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς θεσμούς τους να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη για επείγουσα και αποτελεσματική δράση και πίεση για να σταματήσει το ισραηλινό έγκλημα της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεύτερον: Απαιτούμε την άμεση διακοπή της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και το άνοιγμα ανθρωπιστικών σημείων για την παροχή επείγουσας και απαραίτητης βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας, ιδιαίτερα τις νοσοκομειακές ανάγκες σε φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, καύσιμα, ασθενοφόρα, και εξοπλισμό πολιτικής άμυνας, καθώς και να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών και ασθενών για να λάβουν την κατάλληλη και απαραίτητη περίθαλψη.

Τρίτον: Τονίζουμε τη σημασία του πλήρους ανοίγματος των σημείων διέλευσης με τη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα της διέλευσης της Ράφα, και τη διευκόλυνση της εισόδου νηοπομπών βοήθειας, ιατρικών ομάδων και πολιτικής άμυνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την έναρξη διεθνών εκστρατειών βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών, ανακουφιστικών και ανθρωπιστικών αναγκών.

Τέταρτον: Καλούμε όλους όσους είναι αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό σε όλες τις χώρες του κόσμου να συνεχίσουν το κίνημα αλληλεγγύης με τη Λωρίδα της Γάζας σε διάφορους τομείς, ώστε η φωνή της Παλαιστινιακής αλήθειας να παραμείνει δυνατή μπροστά στην ψευδή ισραηλινή αφήγηση και να να ενεργοποιήσει κινήματα μποϊκοτάζ ενόψει της βάρβαρης ισραηλινής επιθετικότητας και του πολέμου γενοκτονίας που διεξάγει η κατοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Πέμπτον: Ζητούμε την ανοικοδόμηση όσων κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων, κτιρίων και υποδομών, και να συνεχιστούν οι διεθνείς προσπάθειες μέχρι να σπάσει η ισραηλινή πολιορκία που επιβλήθηκε παράνομα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υπογράφοντες

Aggelakas Giannis, Musician-Lyricist

Alatsi Tereza

Alexopoulou Angelica Associate profesor National and Kapodistrian University of Athens

Amallou Themis, Pensioner, resident of Kifissia

Anastasopoulou Despoina, book maker

Andreopoulos Andreas analyst of applications of communication

ANDRONIKIDIS Giorgos, Pensioner OTE Group

Antoniou Panagiotis Lawyer municipal councilor of Agia Paraskevi

Antoniou Periklis

Antoniou Theoni

Antoniou Thodoris

Avramiotis Stathis, alternate member of the Administrative Committee of the Achaia Branch of the Panhellenic Union of Employees in Research and Higher Education

Badogiannis Akis Medical Doctor

Banias Vaggelis, Chef

Barkas Dimitris, Member of Board, Union of Workers in Research and Higher Education (SERETE).

Barzefski Mania, Lawyer

Bekiaris Kostas

Blatanis Konstantinos, Deputy Professor, National and Kapodistrian University of Athens(EKPA)

Bofiliou Natasha, Singer

Boulis Argiris, agronomist, member of the Unified Association of Employees of the Ministry of Agriculture of the Province of Attica

Bourfouvalis Vasilis, member of the Administrative Council of the Telecommunications-Information Employees’ Union of the Prefecture of Attica (SETIP)

Brinias Georgios, Pensioner

Chamodraka Eftichia, cardiologist, member of the Board of Directors of Asklipieiou Voula Hospital

Daskalakis Nikos, Musician

Diamantopoulos Stefanos Philippos, Musician

Dima Voula

Doukas Giannis, Pensioner OTE Group

Dovletoglou Niki, Pensioner

Drougkas Dimosthenes, Regional Councilor of Peloponnese

El Baragé Noha, Freelancer

Eliakis Michal, Pensioner OTE Group

Fatourou Angeliki Physics Professor, President of the First ELME of Western Attica (Peristeri)

Faulkenberry Freddy, Photographer

Fotiou Dimitris, member of the Administrative Council of of the Telecommunications & Informatics Employees Union of the Prefecture of Attica

Galanis Nikos, civil engineer

Georgakaki Roidi

Georgiadou Phylli singer, Union of Employees of the National Opera

Georgoulas Stratos Vice Chancellor of Internationalization, Outreach and Student Affairs, University of the Aegean

Georgoulopoulos Alekos, Musician

Giannoulia Katerina, member of Administrative Council of the Panhellenic Federation of Geotechnical Civil Servants and member of Equality Department of the Supreme Administration of Unions of Public Employees

Giannoulopoulou Gianna, professor of Linguistics, University of Athens

Gkinis Giorgos

Gorgoli Aggeliki, Private sector Employee

Gorgolis Konstantinos, Doctor

Gonatas Vagelis , “ Somos todos Venezuela” , blogger ,activist

Harisis Giorgos, former member of the ADEDY Executive Committee

Haros Manolis, Painter

Hatzi Nikoleta, Graduate of Athens University of Economics and Business (ASOEE)

Hatzipetros Giorgos, Private Sector Employee

Houdalaki Katerina, member of the Administrative Council of Union of Salaried Technicians

Housiada Voula, Pensioner

Idra Kayne, Singer-Actress-Radio Producer

Ignatiadou Parthena, Employee

Isychos Kostas, Ex Member of Parliament, Ex Minister

Kaliva Maria, journalist

KALOMIRIS GRIGORIOS Organizing secretary of Panhellenic Union pensioner Educational

KANELIS Giorgos-Member of the G.S. of the Federation of Private Sector Employees of Greece

Kapsopoulos John Translator/Teacher of ancient greek

Karavakos Vasilis, Jounarlist Municipal counciler of Metamorfosi

Karavas Antonios, Medical Doctor, member of Association of Medical Doctors of the Athens – Piraeus Hospitals (EINAP) – Federation of Associations of Hospital Doctors(OENGE)

KARAVITI EVI, ARCHITECT

Kasita Maria, Teacher S.t.G.G.

Kasitas Andonis, Poet-Photographer

Kasitas Gregoris, Typographer S.t.G.G.

Kassandros Thanos, Veterinary, member of the Administrative Council of the Panhellenic Veterinary Association

Kleftodimos Dimitris, Architect Athens, Greece

Kokoris Giannis, Beekeeper

Kollias Takis worker at the Municipal Water Supply and Sewerage Company of Sikonion

Kontakis Evangelia of Emmanuel Member of the Administrative Council of Association of Salaried Lawyers.

Kosmatopoulos Nikolas , assistant professor of politics and anthropology, AUB Lebanon.

Koumantatakis Eftichis, trainer

Kouzis Giannis, Universitary Professor, Athens Panteio University

Kyriakopoulos Dimitris, Freelancer

Kyriakou Giorgos, Teacher, Egina

Lagda Despina, Municipal Councilor, Municipality of Daphne-Ymmitos

Lambropoulou Evi, Author

Lambros Andoniadis, Vetenirary, member of the G.S. Of the Panhelenic Veterinary Union

Lambrou Thanasis, Pensioner

Lazou Efi, Educator, chairman of the board of the primary education association of Zakynthos

Lieros Giorgos, Veterinary-Author

Liosis Vasilis, Professor-Author

Mabregianni Lila former Olympιc Αirways employee

Magiakis Lefteris, Municipal Councilo, Municipality of Amarousion

Magoulas Charalambos Dr., Lecturer, University of Nicosia

Mamoli Katerina, Greece

Mandala Ariadni, Mathematician

Mandala Kyriaki, University Student

Maria Vernardou Architect

MARIATOS Andreas, Architect

Mariolis Dimitris, Teacher

Mastouras Giorgos

Matsias Giannis, Private Sector Employee

Mavropoulos Tasos , council municipality of Vyronas

Metaxa Evangelia

Mi55t, Rapper-Lyricist

Michaelidou Danai, Biologist

Michaelidou Natalia, Electrical Engineer

Michalakopoulou Olga, Private Sector Employee

Milios Giannis, University Professor, Scholar

Mitsi Maria President of the Pammesenia Association of Private Employees

Molla Drosia, Architect

Molla Sofia, Pensioner

Mollas Christos, Translator

Mollas Vasileios, Pensioner

Mylonaki Georgia-Journalist

Nasim Alatras, Journalist

Ntagkas Konstantinos Hope, Visual Artist

Oikonomidis Nikos Artist – Painter

Paleologos Spyros, Accountant

PAPADIMITRIOU Dina

Papadomanolakis Panagiotis, Journalist

Papakonstantinou Giorgos, Captain E.N.

Papandreou Franka, Stage Designer

Papazafeiropoulos Panagiotis, Architect

Papoulis Konstsntinos civil engineer /former president of D’ ELME East At

Papoulis Kostas

Patsouki Eleni, Pensioner, Former vice president of the Air Transport Association

Peronis Antonis, Accountant

Petra Saiti, Designer

Petrakos Thanasis, Regional Councilor of Peloponnese and former Member of Parliament for Messinia

PETRIDIS PETROS M. CIVIL ENGINEER HALANDRI ATTIKIS ATHENS, GREECE

Pissias Vangelis University professor “Peace flotilla to Gaza”

Plevrianos Nicolas, Actor

Politis Takis, University Professor

Polychroniadis Dimitris, educator, PhD in History, chairman of the board of primary education teachers’ association of Amarousi, municipal councilor of Amarousi

Potamianos Nikos , historian, Associate Researcher at the Institute for Mediterranean Studies-FORTH, Greece

Potamitis Nikos, President of the hospital doctors of Zakynthos

Poulis Konstantinos, Journalist-Author

Prapa Artemis, University Student

Progoulis Nikos, Teacher

Psaltou Katherine , counsellor , municipality of Maroussi

Rachiotis Yiannis lawyer, leftist political activist , Greece.

Rania Papageorgiou, Trade Union Workers’ Association, Trade Union Movement Coordinator MACHI

Regkas Stefanos, Στέφανος Ρέγκας, Candidate Dr. Of Philosophy

Sakatzis Dimitris, Photographer

Saltou Evaggelia, Lawyer

Sapounas Giorgos, painter, teacher, member of the board of teachers of primary education of Amarousi

Savvas Michael-Matsas, writer

Sofiou Chrysoula, Landscape Engineer

Sotiropoulou Evangelia mechanical engineer, environmental activist

Sotiropoulou Maria, Secretary of Board, Union of Workers in Research and Higher Education (SERETE).

Souris Manolis, Freelancer

Spanou Despina, Lawyer

Spyrakou Irene, Pensioner of Public Power Corporation (DEH)

Stasinopoulos Theodoros, Pensioner

Stathopoulou Olympia, Pensioner

Stergiopoulos Anastasios, carpenter S.t.G.G.

Stergiopoulos Nikos, Constructor

Stergiopoulos Vasilis, Graduate of Athens University of Economics and Business (ASOEE)

Stratigaki Evgenia Medical Doctor, Greece

Stratoulis Dimitris, former Minister, former Member of Parliament

Sugahspank! (Georgia Kalafati), musician-Lyricist

Syrigga-Manoli Polyxeni, member of EDUCATIONAL ASSOCIATION OF ARGYROUPOLIS-ALIMOS-HELLINIKO, THOUKYDIDS

TERZIS LAKIS MANUFACTURER OF AUDIO-VISUAL PRODUCTS

Theodoroglou Odyseas, Captain E.N.

Touliatos Christos, Municipal Councilor, Municipality of Zografou

Traka Athanasia, Nurse

Trivizaki Erasmia

Tsagka Tania, Pensioner of OTE Group, former trade unionist, Candidate regional councilor with the ANIPOTAKTI ATTIKI (Desobidient Attica)

Tsichli Marianna, Regional Councilor of Attica Prefecture

Tsokoglou Angeliki, Professor, National and Kapodistrian University of Athens

Tzimas Themistocles, Dr. of Public International Law and Political Science, Law Aristotle University of Thessaloniki,

Tzortzi Barbara

Tzortzi Maria Lawyer

Tzortzis Nasos

Tzoumaki Spyroula, creative manager at University of Law, London

Vaiou Dina, professor emerita NTUA

Valavani Nandia, Ex Minister Ex Member of Parliament

Vandoros Stelios, Retired

Vasileiou Penelope, Director, Documentary Producer

Velissariou Sissy, Professor, University of Athens, Greece

Voudiklaris Giorgos, theater critic

Vourvoulis Giannis, Teacher

Xagoraris Christos, Athens Lawyer, member of the Administrative Council of the Association of Salaried Lawyers of the Attica Region

Zacharos Kostas, Professor Emeritus, University of Patras, Greece

Zavos Christos, Journalist

Ziazias Dimitris, President of Association of Doctors of Achaia

Ετικέτες