Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Ο  αγώνας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παναγία» αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής βρίσκει τη δικαίωσή του.

Κατά τη σημερινή κινητοποίηση, με αίτημα το μη κλείσιμο του Νοσοκομείου,  ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των εργαζομένων καθώς και αντιπροσωπείες πολιτικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βεντούρης διαβεβαίωσε πως με τροπολογία που θα συζητηθεί  την ερχόμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντινάν», θα προβλέπεται η παράταση της σύμβασης για τη λειτουργία του Νοσοκομείου « ΠΑΝΑΓΙΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη θετική αυτή εξέλιξη και δηλώνει πως δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας  για όλους. 

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης έχουν καταθέσει τροπολογία προσθήκη με την οποία διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του συνόλου του ήδη εργαζόμενου προσωπικού της Euromedica  στο «ΠΑΝΑΓΙΑ», με παράταση της σύμβασης  και  μέχρι την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας 200 κλινών στο Γ.Ν.  «Άγιος Παύλος».