Με απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την πληρωμή του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Είναι η δεύτερη δικαστική δικαίωση, μετά την παλιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την απόφαση του Πρωτοδικείου μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Πρόκειται για μια επιτυχία του αγώνα ενάντια στα χαράτσια που έχει ξετυλιχτεί εδώ και πολλούς μήνες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από δεκάδες επιτροπές και πολλούς αγωνιστές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Ο αγώνας των επιτροπών συνεχίζεται, τόσο ενάντια στα χαράτσια όσο και σε πολλά άλλα μέτωπα υπεράσπισης των ζωών μας από τη λεηλασία. Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές, που είναι ενδεικτικό των συνεχιζόμενων δράσεων και της γενίκευσης του αγώνα και των αιτημάτων του κινήματος.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μαζική παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Γλυφάδα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3/12/12 η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας κατά των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Έγινε κατάθεση δηλώσεων γνωστοποίησης άρνησης πληρωμής του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) που δεν περιλαμβάνεται στη σύμβαση με τη ΔΕΗ και πληρωμής μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών.

Δηλώσαμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος και εξαθλίωσης των πολιτών, με τη συρρίκνωση μισθών και εισοδημάτων, με απολύσεις και τεράστια ανεργία, με συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στις εξαγγελλόμενες νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και όλων των αναγκαίων για την επιβίωση αγαθών.

Διατρανώνουμε την απόφασή μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Απαιτούμε την ανατροπή της βάρβαρης πολιτική, της τρόικας εσωτερικού, των εντολοδόχων των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

  • Αρνούμαστε συλλογικά να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
  • Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ρεύμα
  • Το ηλεκτρικό, το νερό, οι μεταφορές, η παιδεία και η υγεία δεν είναι εμπορεύματα είναι κοινωνικά αγαθά
  • Να ανατρέψουμε χαράτσια, φοροληστεία, την βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/