Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς τον οποιαδήποτε δισταγμό.

Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων . Έτσι γίνεται ακόμα πιο προκλητική  η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη , του μεγαλειώδους ΟΧΙ.

Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, δηλαδή της ΚΕ στις 30/7.

Τότε πολλές συντρόφισσες και σύντροφοι συντάχθηκαν με την άποψη του έκτακτου συνεδρίου πριν τις εκλογές, αντίθετα με την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας υπέρ του διαρκούς, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή το κόμμα θα συζητήσει, θα αντιπαρατεθεί ειλικρινά και συντεταγμένα, θα βρει μια κάποια λύση.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.

Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο και το χώρο να συζητήσουμε δια ζώσης μαζί σας. Αφαιρέθηκε και από εμάς κι από σας αυτή η δυνατότητα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε στα τελευταία 15 χρόνια, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, το μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου. 

Σταυρος  Βαλσαμης 
Σπυρος  Γενναδοπουλος
Γιωργος  Δαουσης
Διονυσης  Καντιωτος
Σωτηρης Καρνεσης 
Γεωργια Λεουτσακου
Δωρα Μαντουβαλου
Τινα Μαυρου
Χριστινα Μινασσα 
Μαρια Ντεβενζη
Δημητρης Πετρας 
Αρης  Ρακκας 
Τασος Σαραντοπουλος
Σταυρουλα Συρακου
Λια Φραγκου
Κουλα Χαραλαμπιδου

Ετικέτες